Zdravlje

SAVJETI: Loša navika zbog koje ne skidate kilograme

Nutricionistkinja Tammy Lakatos Shames otkrila je jednu naviku koja onemogućava da skinemo kilograme, a riječ je o potpunom izbacivanju ugljikohidrata iz prehrane.

Sutra.ba
Loša navika zbog koje ne skidate kilograme
ugljikohidrati_wi

Rašireno je mišljenje da su gotovo svi ugljikohidrati loši za mršavljenje, ali ona kaže da to uopće nije točno. Naime, ugljikohidrati mogu biti vrlo dobri za naše zdravlje, ali njihovo potpuno izbacivanje može uzrokovati upravo suprotan učinak. Kako navodi, potpuno izbjegavanje ugljikohidrata može dovesti do debljanja.

"Ugljikohidrati su kao gorivo za vaš mozak i mišiće, a kada ih izbacite, nije neobično da se osjećate iscrpljeno i imate intenzivnu želju za njima ili šećerom jer je vašem mozgu i tijelu neophodan brzi oporavak. To često rezultira prejedanjem upravo onom hranom koju pokušavate izbjeći", dodaje.

Ona savjetuje, da ako želite smršavjeti, a to vam ne uspjeva, da povedete računa o tome kako se osjećate ako ste izbacili iz prehrane ugljikohidrate.

"Osjećate li se kasnije umorno ili to dovodi do prejedanja? Ako je tako, svjesno se potrudite da uključite malu količinu zdravih ugljikohidrata u svaki obrok", navodi ona.