Ljubav&sex

UPS!: 3 znaka da vam je veza u banani

Recimo, ako jedna osoba kaže da želi prestati izazivati agresivno ponašanje druge osobe, to je znak upozorenja.

Sutra.ba
3 znaka da vam je veza u banani
zena_problemi

Veze su nezgodna stvar... vrlo često ljudi koji imaju probleme ne vide znakove upozorenja da se veza nalazi na rubu propasti, odgovarajući parovima na njihova pitanja.

Agresivno ponašanje - jedan od prvih znakova upozorenja odnosi se na agresivno ponašanje, koje ionako ne bi trebalo biti prisutno ni u jednoj vezi. Zapravo, ako jedna osoba kaže da želi prestati izazivati agresivno ponašanje druge osobe, to je znak upozorenja. Radim s puno parova u kojima je jedna osoba agresivna i želi preuzeti odgovornost i promijeniti se. Međutim, ako osoba koja je meta preuzima odgovornost za agresiju, a agresivni partner ne preuzima odgovornost, radit ću s ciljanim partnerom na odlasku ili postavljanju ograničenja.  

Kršenje granica - zadnji znak upozorenja odnosi se na kršenje granica. Ako se malo testiraju granice, to je u redu, ali opetovano kršenje granica je velik znak upozorenja. Ljudi, poznavanje svojih granica, kako ih postaviti i kako ih održavati jako je važno za vašu osobnu dobrobit. Osim toga, naučite kako poštovati granice drugih ljudi. 

Prebacivanje krivnje - prema njima, prvi znak na koji treba obratiti pozornost je prebacivanje krivnje za sve probleme u vezi na partnera. Naime, svaka veza je partnerstvo. Vrlo rijetko sam vidio da su ovakvi problemi u vezama isključivo krivnja jedne osobe. Ovi su problemi obično dinamične i komplicirane prirode. Općenito su rezultat kognitivnih, emocionalnih, bihevioralnih i interpersonalnih obrazaca međusobne interakcije svakog partnera.

Uglavnom, pazite što se zbiva...