Red Bull Cliff Diving ove sedmice u Japanu
Posljednja stanica prije Mostara: Red Bull Cliff Diving ove sedmice u Japanu
Četvrta stanica Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2023 na rasporedu je ove sedmice u Japanu. Ljetnu pauzu skakači su iskoristili za učešće na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima, gdje su sa lakoćom osvojili sve medalje u disciplini visinskih skokova. Nakon Japana, očekuje se njihov dolazak u Mostar 9. septembra.
Najbolji svjetski MTB biciklisti u Velsu voze brutalnu utrku
Red Bull Hardline: Najbolji svjetski MTB biciklisti u Velsu voze brutalnu utrku
Jedna od najtežih, najopasnijih i najizazovnijih utrka brdskog biciklizma na svijetu, Red Bull Hardline, ove godine se vraća u svom devetom izdanju, a za titulu najboljeg će se u dolini Dyfi u Velsu boriti 30 neustrašivih takmičara.
U Mostaru za dva mjeseca
Sredina Red Bull Cliff Diving sezone: U Mostaru za dva mjeseca
Takmičenjem u Italiji početkom mjeseca, Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 2023 došlo je do svoje polovine. U toku je prvenstvena pauza, nakon koje slijedi takmičenje u Japanu, a potom i osmi uzastopni dolazak najboljih svjetskih skakača i skakačica u našu zemlju, 9. septembra na Starom mostu.
Dramatična drift utrka u Finskoj
Drift Masters Europskog prvenstva: Dramatična drift utrka u Finskoj
U još jednoj dramatičnoj završnici, irski vozač Conor Shanahan osvojio je prvo mjesto u 3. rundi 2023. Drift Masters Europskog prvenstva (DMEC), koje se održalo u najvećem finskom tematskom Power Parku. Drift Masters European Championship (DMEC) je najprestižnija drifting liga u Evropi i bez sumnje jedno od najboljih svjetskih takmičenja u driftu.
Heslop i Iffland najbolji u Italiji
Red Bull Cliff Diving: Heslop i Iffland najbolji u Italiji
Proteklog vikenda je Polignano a Mare, grad na jugu Italije, ugostio treću stanicu Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2023, a pobjede su upisali Australka Rhiannan Iffland i Englez Aidan Heslop.
Osmi put osvojio Red Bull X-Alps, najtežu utrku na svijetu
Fenomenalni Chrigel Maurer: Osmi put osvojio Red Bull X-Alps, najtežu utrku na svijetu
Red Bull X-Alps se smatra najtežom avanturističkom utrkom na svijetu jer kombinuje planinarenje, paraglajding i penjanje u prelijepim alpskim planinama koje istovremeno izazivaju divljenje i strahopoštovanje.
Cliff diving sezona se nastavlja preko puta Eiffelovog tornja
Druga stanica prvenstva: Cliff diving sezona se nastavlja preko puta Eiffelovog tornja
Nakon otvaranja sezone u Bostonu (SAD), Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 2023 se predstojećeg vikenda seli u Evropu, tačnije u Pariz. U nedjelju 18. juna, francuska prijestolnica će drugu godinu uzastopno ugostiti najbolje svjetske skakače i skakačice.
Mani Lettenbichler stigao do pobjede na
Red Bull Erzbergrodeo: Mani Lettenbichler stigao do pobjede na "Željeznom divu"
Njemački motociklist Manuel Lettenbichler drugi put u svojoj karijeri pobijedio je na utrci Red Bull Erzbergrodeo voženoj u nedjelju u Austriji. Bila je to njegova druga pobjeda u nizu na ovoj zahtjevnoj stazi, čime je postao sedmi takmičar u 27 izdanja utrke koji je pobijedio više od jednom.
Najteža hard enduro utrka na svijetu
Ovog vikenda u Austriji: Najteža hard enduro utrka na svijetu
Ove sedmice će se u Austriji okupiti 500 najboljih svjetskih hard enduro motociklista, na Red Bull Erzbergrodeo, gdje će se takmičiti na zastrašujućoj planinskoj stazi dugoj 40 kilometara, lociranoj u aktivnom kamenolomu za vađenje željezne rude.