Prošla je polovina kvalifikacija, a glavna nagrada je zaintrigirala hiljade boksera
HELL Boxing Kings: Prošla je polovina kvalifikacija, a glavna nagrada je zaintrigirala hiljade boksera
Prema izvještaju HELL Boxing Kings tima, održane su još jedne kvalifikacije, a u Beogradu je nedavno bila šesta kasting stanica. Do sada se za seriju takmičenja prijavilo preko 13.000 ljudi, a hiljade boksera iz šest zemalja učesnica je već pozvano na audicije.
Galenika donirala sredstva PK ,,SPID’’
Posvećeni ljudima i zdravlju: Galenika donirala sredstva PK ,,SPID’’
Kompanija Galenika donirala je Plivačkom klubu SPID sredstva u iznosu od 2.500 eura. Kako je društvena odgovornost visoko u prioritetima poslovanja Galenike, tako je kompanija prepoznala plemenitu viziju i misiju ovog plivačkog kluba, te odlučila podržati napore ove organizacije da kroz plivanje pomognu osobama i sportistima sa invaliditetom.
Hiljade prijava za međunarodni bokserski turnir
HELL Boxing Kings: Hiljade prijava za međunarodni bokserski turnir
Svijet boksa ponovo je u prvom planu, jer je međunarodni turnir HELL Boxing Kings privukao više interesovanja nego što se očekivalo. Organizatori nisu mogli ni zamisliti da će se za samo dvije sedmice za događaj prijaviti hiljade ljudi.
Nova era boksa
HELL Boxing Kings: Nova era boksa
U 2024. godini HELL Boxing Kings i devetostruki svjetski bokserski šampion Roy Jones Jr. zajedno traže najbolje boksere u 10 država.
Red Bull Cliff Diving ove sedmice u Japanu
Posljednja stanica prije Mostara: Red Bull Cliff Diving ove sedmice u Japanu
Četvrta stanica Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2023 na rasporedu je ove sedmice u Japanu. Ljetnu pauzu skakači su iskoristili za učešće na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima, gdje su sa lakoćom osvojili sve medalje u disciplini visinskih skokova. Nakon Japana, očekuje se njihov dolazak u Mostar 9. septembra.
Najbolji svjetski MTB biciklisti u Velsu voze brutalnu utrku
Red Bull Hardline: Najbolji svjetski MTB biciklisti u Velsu voze brutalnu utrku
Jedna od najtežih, najopasnijih i najizazovnijih utrka brdskog biciklizma na svijetu, Red Bull Hardline, ove godine se vraća u svom devetom izdanju, a za titulu najboljeg će se u dolini Dyfi u Velsu boriti 30 neustrašivih takmičara.
U Mostaru za dva mjeseca
Sredina Red Bull Cliff Diving sezone: U Mostaru za dva mjeseca
Takmičenjem u Italiji početkom mjeseca, Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 2023 došlo je do svoje polovine. U toku je prvenstvena pauza, nakon koje slijedi takmičenje u Japanu, a potom i osmi uzastopni dolazak najboljih svjetskih skakača i skakačica u našu zemlju, 9. septembra na Starom mostu.
Dramatična drift utrka u Finskoj
Drift Masters Europskog prvenstva: Dramatična drift utrka u Finskoj
U još jednoj dramatičnoj završnici, irski vozač Conor Shanahan osvojio je prvo mjesto u 3. rundi 2023. Drift Masters Europskog prvenstva (DMEC), koje se održalo u najvećem finskom tematskom Power Parku. Drift Masters European Championship (DMEC) je najprestižnija drifting liga u Evropi i bez sumnje jedno od najboljih svjetskih takmičenja u driftu.
Heslop i Iffland najbolji u Italiji
Red Bull Cliff Diving: Heslop i Iffland najbolji u Italiji
Proteklog vikenda je Polignano a Mare, grad na jugu Italije, ugostio treću stanicu Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2023, a pobjede su upisali Australka Rhiannan Iffland i Englez Aidan Heslop.