Od 1. novembra obavezna zimska oprema
Evo šta u vozilu morate imati: Od 1. novembra obavezna zimska oprema
Od 1. novembra do 1. aprila 2023. godine na teritoriji Bosne i Hercegovine zakonski je obavezno posjedovanje i korištenje zimske opreme za vozila, bez obzira na vremenske uvjete.
RADIKALAN, ODGOVORAN I OPTIMISTIČAN
CITROËN OLI [all-ë]: RADIKALAN, ODGOVORAN I OPTIMISTIČAN
Citroën Oli [all-ë] je zadivljujući konceptualni manifest inteligentnih ideja koje su usmjerene na transformaciju statusa quo. To je pravi put za električnu, optimističku i funkcionalnu mobilnost koji će u bliskoj budućnosti poboljšati svakodnevni život svih nas. Citroën Oli [all-ë] se suprotstavlja aktualnim trendovima automobilske industrije koja nudi sve teže, sve kompleksnije i sve skuplja rješenja za električni prijevoz porodica. Oli [all-ë] pokušava odgovoriti na društvene izazove mobilnosti u budućnosti. Dizajniran je po uzoru na inovacije modela AMI i želi ponuditi cjenovno pristupačnu, odgovornu i izuzetnu svestranu mobilnost.
Dolazak moderne, raznolike i uzbudljive ere
NOVI IDENTITET I NOVI LOGO MARKE CITROËN: Dolazak moderne, raznolike i uzbudljive ere
Citroën premijerno predstavlja novi identitet i novi logo marke, koji najavljuju novo uzbudljivo i važno poglavlje njegove historije. Najnoviji logo je reinterpretacija originalnog ovala iz 1919. godine i s ponosnom nam se predstavlja kao deseta verzija loga u 103-godišnjoj historiji marke Citroën.
NOVI CITROËN C5 X
OD SADA I NA CESTAMA BOSNE I HERCEGOVINE: NOVI CITROËN C5 X
Na sarajevskoj prezentaciji su najnovijeg člana porodice Citroën, novoga modela C5 X, koji spaja eleganciju, dinamičnost i inovativnu tehnologiju, kao i sve njegove karakteristike detaljno predstavili Filip Koren, direktor poduzeća C Automobil Import, Leon Malovrh, voditelj prodaje vozila, i Rok Marolt, voditelj produkta i obrazovanja.
NOVI PEUGEOT E-308 i E-308 SW
100 % ELEKTRIČNE INAČICE: NOVI PEUGEOT E-308 i E-308 SW
PEUGEOT 308 već je dostupan u plug-in hibridnoj inačici, a od 2023. godine njegova će kompaktna i karavanska izvedba (SW) biti ponuđene i sa 100 % električnim motorom. PEUGEOT će biti prvi europski proizvođač koji će ponuditi 100 % električni karavan. Električne modele 308 i 308 SW pokretat će novi električni motor snage 115 kW (156 KS) čiji je doseg veći od 400 km (prema WLTP-u). Izgled modela 308 kombiniran je s užitkom u vožnji karakterističnim za modele PEUGEOT, ali i s najvećom energetskom učinkovitošću u segmentu koja omogućuje prosječnu potrošnju od svega 12,7 kWh. Dostupni u razinama opreme Allure i GT, novi PEUGEOT E-308 i E-308 SW stići će na tržište sredinom 2023. godine.