Jekoderm mast za cijelu porodicu
OPEKLI STE SE?!: Jekoderm mast za cijelu porodicu
Neizostavno pitanje pri pakovanju za ljetovanje, šta ponijeti u slučaju opekotina kože? Uvijek treba da biramo mast koja sadrži riblje ulje prirodnog porijekla, a koje je bogato vitaminom A neophodnim za pravilno formiranje epiderma.
Postoji li detoks čajevima i sokovima?
STVARNO?: Postoji li detoks čajevima i sokovima?
Svi sastojci takozvanih detoks čajeva i sokova te dodataka prehrani pomažu da se organizam očisti od toksina, tvrde njihovi proizvođači. A je li uistinu tako?
Pet navika za regeneraciju i zdravlje
IMUNITET TOKOM LJETA: Pet navika za regeneraciju i zdravlje
Ljeto je počelo, a briga o zdravlju je uvijek aktuelna. Da bi topli ljetni mjeseci zaista bili period opuštanja i regeneracije, iz farmaceutske kompanije Galenika ističu pet glavnih navika za očuvanje zdravlja.
Kako pojačati svoje samopouzdanje?
Savjeti: Kako pojačati svoje samopouzdanje?
Bez obzira na to koliko nisko samopouzdanje imate trenutno, važno je razumjeti da je ono sposobno da se razvija i jača tokom vremena.
Najzdraviji doručak za početak dana
MLJAC: Najzdraviji doručak za početak dana
Možete odabrati cjelovite žitarice kao što su zobene pahuljice, integralni kruh ili cjeloviti pšenični kruh. Izbjegavajte rafinirane žitarice koje su siromašne vlaknima i nutrijentima...
Zašto bi svi zapravo trebali prestati piti?
SAVJETI: Zašto bi svi zapravo trebali prestati piti?
Samo jedno alkoholno piće dnevno može prouzročiti povišenje krvnog pritiska, pokazuje nova studija.
Šta ako se probudite umorni?
SAVJETI: Šta ako se probudite umorni?
Kao rezultat toga, osobe s apnejom za vrijeme spavanja često imaju isprekidan san što uzrokuje pretjeranu pospanost tokom dana.
Kakve veze ima genetika s hranom?
Da li?: Kakve veze ima genetika s hranom?
Dok prihod, društveni status, geografski položaj i kultura određuju vrstu i kvalitetu hrane koju ljudi jedu, geni bi također mogli imati ulogu, pokazalo je novo istraživanje.
Kafa i mršavljenje - da ili ne?
SAVJETI: Kafa i mršavljenje - da ili ne?
Neka istraživanja su dokazala da kofein može povećati metabolizam za oko 3 do 11 posto, a što je metabolizam veći, to je lakše sagorijevati masnoće i gubiti na težini.