Pilot spustio avion na heliodrom Burj Al Arab Jumeirah
Prvi put ikada u svijetu: Pilot spustio avion na heliodrom Burj Al Arab Jumeirah
Poljski pilot Luke Czepiela proveo je život pomičući granice u avijaciji, a u jutro 14. marta u 6:58, dodao je još jedan podvig svojoj karijeri postavši prva osoba u istoriji koja je sletjela avionom na heliodrom na vrhu legendarnog Burj Al Arab Jumeiraha u Dubaiu.
Umjetna inteligencija protiv fake newsa?
HMMM...: Umjetna inteligencija protiv fake newsa?
Klimatske promjene, korona i rat u Ukrajini - količina dezinformacija raste sa svakom novom krizom. Umjetna inteligencija bi mogla biti rješenje, ali i tu postoji veliki problem.
ChatGPT otvorio debatu o pravilima
AI: ChatGPT otvorio debatu o pravilima
Uspon virtualnog sugovornika, chatbota, koji je nevjerojatno sličan čovjeku, potaknuo je diskusiju o tome koja su pravila potrebna za umjetnu inteligenciju i tko ih može (i treba) određivati.
Penisi su sve veći u prosjeku
Ajde :-): Penisi su sve veći u prosjeku
Prosječna dužina penisa povećala se u posljednjih 30 godina, otkrila je nova studija, no stručnjaci upozoravaju da to možda ipak nije idealna stvarnost o kojoj su muškarci sanjali.
SkyShowtime dovršava pokretanje usluge u Europi
COOL: SkyShowtime dovršava pokretanje usluge u Europi
Finalnim pokretanjima završava uvođenje SkyShowtimea na više od 20 tržišta, donoseći raznovrstan izbor nevjerojatne zabave, uključujući nove, ekskluzivne i originalne serije iz najvećih svjetskih studija.
Alpsko selo Bad Gastein pretvoreno u nesvakidašnji ski poligon
Neobično: Alpsko selo Bad Gastein pretvoreno u nesvakidašnji ski poligon
Tiho skijaško naselje u austrijskim Alpima okruženo snježnim vrhovima, uskih uličica i sa arhitekturom iz 16. vijeka, transformisano je u jednu od najljepših i najoriginalnijih staza za skijanje slobodnim stilom u urbanom okruženju.
Šta trebate znati o Valentinovu?
Praznik ljubavi: Šta trebate znati o Valentinovu?
Šta je zapravo Valentinovo, otkad se nešto slavi toga dana i je li to samo marketiniški trik? Izgleda da nije...
Što se najviše sluša na YouTube
ZNATE LI?: Što se najviše sluša na YouTube
Liberty Games izračunao je tko su najslušaniji izvođači i pjesme u proteklih 12 mjeseci koristeći brojke reprodukcije s YouTube muzičke ljestvice.
Otvorene prijave za globalno takmičenje u „škrabanju“
Neobično takmičenje: Otvorene prijave za globalno takmičenje u „škrabanju“
U svijetu je pokrenuto inovativno globalno takmičenje koje pruža priliku novoj generaciji umjetnika, u kome se sreću umjetnost i tehnologija. Ove godine sudjelovati mogu i takmičari iz BiH, a sve što je potrebno za učešće jesu olovka, papir i mašta. Predstavnik naše zemlje pridružit će se grupi od preko 60 finalista na Svjetskom finalu u Amsterdamu, gdje će biti proglašen globalni pobjednik.