Električni automobili, jednostavno rečenu, lažu
EH, DA...: Električni automobili, jednostavno rečenu, lažu
Nekima je ovo očekivana vijest - udaljenost koju električni automobili mogu prijeći zimi s punom baterijom do trećine je manja nego što se reklamira.
OTVORENE NARUDŽBE ZA CITROËN Ë-JUMPER
ELEKTRIFIKACIJA SE NASTAVLJA: OTVORENE NARUDŽBE ZA CITROËN Ë-JUMPER
Marka Citroën nastavlja s elektrifikacijom svojih komercijalnih vozila sa vozilom ë-Jumper na 100% električni pogon kojeg mogu klijenti od sada već naručiti. Ovaj kompaktni kombi je treće elektrificirano gospodarsko vozilo i deseti električni model koji se pridružuje modelima Ami, ë-C4, ë-C4 X, C5 Aircross SUV Hybrid, C5 X Hybrid, ë-Berlingo, ë-Berlingo VAN, ë-Jumpy i ë-SpaceTourer.
Koji je najoštećeniji i najčešće kraden auto 2022. godine?
ZNATE LI?: Koji je najoštećeniji i najčešće kraden auto 2022. godine?
Najveći procijenjeni račun za popravak odnosio se na Ferrari 812 Superfast, s nevjerovatnim iznosom od gotovo 300 000 eura.
Kakve su to održive gume?
GOODYEAR: Kakve su to održive gume?
Goodyearova demonstracijska guma izrađena od 90 % održivih materijala sadrži četiri različite vrste čađe proizvedene od metana, ugljičnog dioksida, biljnog ulja i ulja koje je produkt pirolize otpadnih guma.
POTPUNO NOVA COROLLA CROSS
Na tržište stiže SUV verzija najprodavanijeg automobila na svijetu: POTPUNO NOVA COROLLA CROSS
Potpuno nova Corolla Cross porodični je i praktični SUV model koji će Toyoti omogućiti još snažniju prisutnost u C segmentu vozila na europskom tržištu i upotpuniti Toyota SUV gamu – i sada najveći asortiman SUV modela u Europi. Corolla Cross novi je član porodice Corolla – najprodavanijeg modela automobila na svijetu ikada, a zajedno s već dobro poznatim hatchback modelom, limuzinom i modelom Touring Sports pokazuje da zaista postoji „Corolla za svakoga”.
Od 1. novembra obavezna zimska oprema
Evo šta u vozilu morate imati: Od 1. novembra obavezna zimska oprema
Od 1. novembra do 1. aprila 2023. godine na teritoriji Bosne i Hercegovine zakonski je obavezno posjedovanje i korištenje zimske opreme za vozila, bez obzira na vremenske uvjete.
RADIKALAN, ODGOVORAN I OPTIMISTIČAN
CITROËN OLI [all-ë]: RADIKALAN, ODGOVORAN I OPTIMISTIČAN
Citroën Oli [all-ë] je zadivljujući konceptualni manifest inteligentnih ideja koje su usmjerene na transformaciju statusa quo. To je pravi put za električnu, optimističku i funkcionalnu mobilnost koji će u bliskoj budućnosti poboljšati svakodnevni život svih nas. Citroën Oli [all-ë] se suprotstavlja aktualnim trendovima automobilske industrije koja nudi sve teže, sve kompleksnije i sve skuplja rješenja za električni prijevoz porodica. Oli [all-ë] pokušava odgovoriti na društvene izazove mobilnosti u budućnosti. Dizajniran je po uzoru na inovacije modela AMI i želi ponuditi cjenovno pristupačnu, odgovornu i izuzetnu svestranu mobilnost.
Dolazak moderne, raznolike i uzbudljive ere
NOVI IDENTITET I NOVI LOGO MARKE CITROËN: Dolazak moderne, raznolike i uzbudljive ere
Citroën premijerno predstavlja novi identitet i novi logo marke, koji najavljuju novo uzbudljivo i važno poglavlje njegove historije. Najnoviji logo je reinterpretacija originalnog ovala iz 1919. godine i s ponosnom nam se predstavlja kao deseta verzija loga u 103-godišnjoj historiji marke Citroën.
NOVI CITROËN C5 X
OD SADA I NA CESTAMA BOSNE I HERCEGOVINE: NOVI CITROËN C5 X
Na sarajevskoj prezentaciji su najnovijeg člana porodice Citroën, novoga modela C5 X, koji spaja eleganciju, dinamičnost i inovativnu tehnologiju, kao i sve njegove karakteristike detaljno predstavili Filip Koren, direktor poduzeća C Automobil Import, Leon Malovrh, voditelj prodaje vozila, i Rok Marolt, voditelj produkta i obrazovanja.