Jačanje zaštite ljudskih prava u aktivnostima poslovnog sektora u BiH
Predstavljen projekat: Jačanje zaštite ljudskih prava u aktivnostima poslovnog sektora u BiH
Cilj dvogodišnjeg projekta „Jačanje zaštite ljudskih prava u aktivnostima poslovnog sektora u Bosni i Hercegovini“ doprinijet će zaštiti ljudskih prava u Bosni i Hercegovini promocijom provedbe Smjernica Ujedinjenih naroda o poslovanju i ljudskim pravima unutar poslovnog sektora u BiH i EU smjernicama o društveno odgovornom poslovanju, rečeno je u Sarajevu na predstavljanju projekta. Projekat provodi Udruženje poslodavaca u FBiH u saradnji sa Unijom poslodavaca RS od februara ove godine, a finansira ga Evropska unija.
Kreiranje vizije za budućnost automobilske industrije na Zapadnom Balkanu
AHK Automotive Summit 2024: Kreiranje vizije za budućnost automobilske industrije na Zapadnom Balkanu
Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini sa zadovoljstvom najavljuje AHK Automotive Summit 2024, koji će se održati u Sarajevu u hotelu Hills, 18. aprila 2024. godine. Ovaj izuzetni događaj, okupiće regionalne lidere i predstavnike nekih od najznačajnijih investicija SR Njemačke na Zapadnom Balkanu.
Strateško širenje portfolija i rast međunarodnog poslovanja
Galenika: Strateško širenje portfolija i rast međunarodnog poslovanja
Kompanija Galenika je tokom 2023. godine zabilježila strateško proširenje portolija proizvoda, povećanje broja međunarodnih certifikata za kvalitet, i dalju internacionalizaciju poslovanja. Tokom prethodne godine, u Srbiji i tržištima regiona na kojima posluje, Galenika je registrovala 129 proizvoda, dok je 77 pušteno u promet. Kompanija je uvećala broj certifikata za najviši nivo standarda rada i proizvodnje, te je sada nosilac 18 domaćih i međunarodnih GMP, ISO i HACCP certifikata. Pored Srbije, Galenika uspješno posluje na 20 međunarodnih tržišta, dok se u 2024. planira proširenje poslovanja na još 4 tržišta Evrope i MENA regiona.
Argeta, Konzum i Mercator posjetili Banku gena poljoprivrednih kultura.
OD BiH TLA DO NORVEŠKOG LEDA: Argeta, Konzum i Mercator posjetili Banku gena poljoprivrednih kultura.
Predstavnici Argete, Mercatora i Konzuma posjetili su danas Banku gena poljoprivrednih kultura u Sarajevu. Ove su kompanije, zajedno sa pekarom Slatko i Slano, lani udružile snage na projektu domaćeg hljeba, a posljednja posjeta dio je inicijative da se očuva sjeme koje čini srž recepture ovog već omiljenog hljeba, koji će tako moći biti dostupan zauvijek, ali i postavlja temelje za dugoročnu sigurnost lokalnih žitarica.
Od sada pristni i u Bosni i Hercegovini
Mattoni 1873, najveći proizvođač pića u Centralnoj Evropi: Od sada pristni i u Bosni i Hercegovini
Mattoni BH je novi zvanični distributer Pepsi brendova, kao i brendova Tube, Guarana, ReMix, Aqua Viva, Knjaz Miloš i Gusto za teritoriju Bosne i Hercegovine.
Uživajte u novim HELL ICE COOL ukusima
NE DOZVOLITE DA VAS HLADNOĆA SPUTAVA!: Uživajte u novim HELL ICE COOL ukusima
Dok smo sa nestrpljenjem očekivali prve pahulje snijega i radovali se zimskim čarolijama, HELL nam je pripremio dva nova limitirana ukusa za potpuni ugođaj u zimskoj idili. HELL se uvijek pobrine da zima obiluje avanturama i ne sumnjajte da je tako i ove godine, jer stižu HELL ICE COOL ukusi Arctic Pear i Frozen Red Orange kako bi nam zimski dani bili razigraniji.
Poslodavci moraju biti u uključeni u reformu obrazovanja i obrazovne procese
Okrugli stol o obrazovanju: Poslodavci moraju biti u uključeni u reformu obrazovanja i obrazovne procese
Obrazovne institucije, poslodavci i donositelji odluka moraju zajedno raditi na reformi obrazovnog sistema i prilagođavanju obrazovanja stvarnim potrebama tržišta rada, zaključeno je na Okruglom stolu o temi „Komunikacija između poslodavaca – obrazovanja – tržišta rada je preduvjet za obrazovanje po mjeri poslodavca, učenika i tržišta rada“, kojeg je organiziralo Udruženje poslodavaca u FBiH.
Plaćanje PDV-a zadnji dan u mjesecu
UPFBiH i UPRS insistiraju: Plaćanje PDV-a zadnji dan u mjesecu
Udruženje poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine i Unija poslodavaca Republike Srpke pozdravljaju odluku poslanika Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o usvajanju izmjena i dopuna Zakona o porezu na dodanu vrijednost Bosne i Hercegovine, kojim se prag za obaveznu registraciju u sistem PDV-a, sa postojećih 50.000 povećava na 100.000 KM.
Prvi izbor potrošača u Bosni i Hercegovini
Juicy Narandža Nektar: Prvi izbor potrošača u Bosni i Hercegovini
Osvježavajući Juicy nektar od narandže najdraži je izbor potrošača kad je u pitanju voćni sok koji obogaćuje posebne životne trenutke.