Mobilna plaćanja u Bosni i Hercegovini
Mobilni novčanici: Mobilna plaćanja u Bosni i Hercegovini
Beskontaktna plaćanja u značajnoj mjeri su već oblikovala očekivanja potrošača u pogledu brzine, praktičnosti i jednostavnosti, uz istovremenu izgradnju navike za korištenje još savremenijih metoda kakvo je plaćanje mobilnim novčanicima. Kako raste broj korisnika mobilnih plaćanja, tako jača i prepoznavanje prednosti ove platne metode.
STABILAN I ODRŽIV POSLOVNI RAST
78 GODINA GALENIKE: STABILAN I ODRŽIV POSLOVNI RAST
U prvoj polovini 2023. godine, farmaceutska kompanija Galenika bilježi konstantan rast u svim segmentima poslovanja, na regionalnim i međunarodnim tržištima na kojima posluje.
ERONET ima najbržu mobilnu mrežu u Bosni i Hercegovini!
Potvrđeno!: ERONET ima najbržu mobilnu mrežu u Bosni i Hercegovini!
HT ERONET-u je upravo ovih dana dodijeljena nagrada koja potvrđuje da ima najbržu mobilnu mrežu u Bosni i Hercegovini („Fastest Mobilne Network“) tijekom prve polovine 2023. godine.
Automobilska industrija: dobavljači gube povjerenje
PROBLEMI: Automobilska industrija: dobavljači gube povjerenje
Proizvođači i dobavljači financiraju razvoj novih elektro-modela profitom od proizvodnje vozila koja troše dizel i benzin. Ali, ona se sve više gasi. Zaposleni u tom sektoru strahuju da će izgubiti posao.
Omogućen je Google Pay
Za korisnike Mastercard kartica u Bosni i Hercegovini: Omogućen je Google Pay
Mastercard, vodeća tehnološka kompanija u globalnoj industriji plaćanja, u saradnji sa kompanijom Google radila je na lansiranju Google Pay usluge u Bosni i Hercegovini jačajući time digitalno i bezgotovinsko plaćanje na tržištu. Korisnici Mastercard kartica određenih banaka koja su implementirale uslugu Google Pay moći će da prislone i plate svojim Android telefonima ili podržanim prenosivim uređajima u svakoj trgovini u kojoj je omogućeno beskontaktno plaćanje. Za početak, uslugu u Bosni i Hercegovini omogućavaju dvije banke, NLB Banka Sarajevo i NLB Banka Banja Luka.
Težnje i dostignuća u oblasti održivosti kompanije HELL ENERGY
Posvećenost održivom razvoju: Težnje i dostignuća u oblasti održivosti kompanije HELL ENERGY
Proizvođač energetskih napitaka HELL ENERGY, brend koji je dostupan u više od 50 zemalja širom svijeta, a u mnogima od njih zauzima i vodeću poziciju na tržištu, je kompanija u kojoj održivost nije samo teorija, nego je ona dio strategije na kojoj je zasnovano poslovanje, a također i dokazano na djelu.
Četvrtina ispitanika plaća karticama svakog dana
MASTERINDEX BiH 2023 ISTRAŽIVANJE: Četvrtina ispitanika plaća karticama svakog dana
Učestalost plaćanja platnim karticama dobar je pokazatelj u kojoj mjeri su bezgotovinska plaćanja zaživjela na tržištu, zbog čega ohrabruje podatak iz novog MasterIndex BiH istraživanja da je za godinu dana, broj korisnika koji svakog dana plaćaju karticama porastao za 5 odsto, sa 19 na 24 procenta. Kada se posmatra tip platnog proizvoda koji se nalazi u novčanicima ispitanika, kao i prethodnih godina najviše je debitnih kartica, koje posjeduje čak 94 odsto ispitanika, dok svaki četvrti ispitanik posjeduje kreditnu karticu.
Mastercard® i UniCredit Bank Banja Luka uručili nagrade srećnim dobitnicima
UEFA Champions League nagradna igra: Mastercard® i UniCredit Bank Banja Luka uručili nagrade srećnim dobitnicima
Na svečanom uručenju glavne nagrade u nagradnoj igri koju je omogućila kompanija Mastercard®, zvanični sponzor UEFA Champions League, održanom u Centrali UniCredit banke Banja Luka, glavnu nagradu, dobitnici Lani Knežević, u ime UniCredit Bank a. d. Banja Luka, uručio je Predsjednik Uprave Banke, Gordan Pehar.
Rezimirajući godinu akcije za ljude, prosperitet i planetu
Novi Mastercard izvještaj o društvenoj odgovornosti: Rezimirajući godinu akcije za ljude, prosperitet i planetu
Mastercard je danas objavio svoj Godišnji izvještaj o društvenoj odgovornosti, koji donosi presjek aktivnosti koje je kompanija poduzela tokom 2022. godine kako bi dostigla zacrtane ciljeve koji se odnose na zaštitu životne okoline, društvenu odgovornost i korporativno upravljanje. ESG strategija i projekti koji se sprovede su usaglašeni sa stubovima: Ljudi, Prosperitet i Planeta, a rezultati su direktno povezani i mjere se kroz dugoročni uspjeh kompanije.