Promjenljivo i toplo za vikend
Vremenska prognoza: Promjenljivo i toplo za vikend
Za vikend se očekuje relativno toplo vrijeme, a izmjenjivat će se oblaci i sunce. Svakako, bit će mogućnosti da se određeno vrijeme provede i na otvorenom u prirodi.
Sve toplije
Vremenska prognoza: Sve toplije
U narednim danima se očekuje porast temperatura na prave proljetne vrijednosti, izgleda da se polako, ali sigurno opraštamo od zime, ali nikad ne treba isključiti moguće „babine huke“.
Nastavlja se humanitarna kampanja “17006 pozovi i pomozi”
BHRT i Pomozi.ba: Nastavlja se humanitarna kampanja “17006 pozovi i pomozi”
Humanitarna kampanja “17006 pozovi i pomozi” za nastradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji nastavlja se i trajat će do 31.3.2023. godine. Nakon uspješno završenog prvog dijela humanitarne kampanje I Teletona kojeg su organizirali Radiotelevizija Bosne i Hercegovine - BHRT, javni medijski servis Bosne i Hercegovine, u saradnji s Udruženjem Pomozi.ba, tokom kojeg je prikupljeno više od 300.000 KM, organizatori su donijeli odluku da se kampanja pomoći nastradalima u zemljotresima u Turskoj i Siriji nastavlja do kraja marta/ožujka ove godine.
U BiH ostvaren rast online donacija
Zajednička kampanju Mastercarda i SOS Dječijih sela: U BiH ostvaren rast online donacija
Kompanija Mastercard u saradnji sa internacionalnom humanitarnom organizacijom SOS Dječija sela u BiH, realizovala je kampanju “Prijateljstvo je da traje“, a ista je uspješno završena krajem februara.
Vikend sunčan i topao
Vremenska prognoza: Vikend sunčan i topao
Nakon kratkotrajnog poremećaja za vikend, tačnije već od sutra nas očekuju bolje vremenske prilike, mnogo sunca i više temterature zraka.
Vremenska prognoza
Za vikend bez padavina, pretežno oblačno: Vremenska prognoza
Za vikend će sunčanih intervala biti, mahom, u Hercegovini, a u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Padavina ne bi trebalo biti prije ponedjeljka.
Padavine i oblačno vrijeme
Vremenska prognoza: Padavine i oblačno vrijeme
U narednom periodu intenzitet padavina će biti manji, a preovladavat će oblačno vrijeme uz povremenu kišu u nizinama i snijegom na planinama. Za vikend blagi porast temperatura.
Zima ne odustaje
VREMENSKA PROGNOZA: Zima ne odustaje
Narednih dana zima će opet nakratko pokazati „zube“. Padavina, čak i snježnih neće nedostajati.
Milan Mladenović posthumno proglašen počasnim građaninom Sarajeva
Jednoglasna odluka: Milan Mladenović posthumno proglašen počasnim građaninom Sarajeva
Ovo vrijedno gradsko priznanje posvećeno je hrabrosti i odvažnosti čovjeka koji je, kada su svi šutjeli, podigao glas i pružio iskrenu podršku gradu u jednom od najtežih perioda u njegovoj historiji