I dalje oblačno, kišovito i nestabilne vremenske prilike
Vremenska prognoza: I dalje oblačno, kišovito i nestabilne vremenske prilike
U narednom periodu i dalje nas očekuju nestabilne vremenske prilike u cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i regionu. Za očekivati je da se vrijeme stabilizuje tek početkom narednog mjeseca.
Najznačajniji međunarodni naučni skup iz oblasti halal industrije u regionu
KONGRES O HALAL KVALITETI: Najznačajniji međunarodni naučni skup iz oblasti halal industrije u regionu
U Sarajevu, 18. i 19. maja 2023. godine održat će se Kongres o halal kvaliteti. Organizator Kongresa je Agencija za certificiranje halal kvaliteta, a suorganizatori su Sarajevo halal sajam, Institut za standarde i mjeriteljstvo Organizacije islamske kooperacije (SMIIC/OIC), Fakultet islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu, Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli i Udruženje za nutricionizam i dijetetiku „Hranom do zdravlja“.
I dalje kiša
Vremenska prognoza za BiH: I dalje kiša
Sve do kraja ove sedmice previđaju se kišne padavine i nestabilne vremenske prilike. Za vikend bi periodi bez padavina trebali biti nešto duži, ali bez njih neće moći.
Domaćinstva moraju biti aktivno uključena u proces energetske tranzicije
AMFI i Habitat for Humanity: Domaćinstva moraju biti aktivno uključena u proces energetske tranzicije
Prvog dana Konferencije „Energetska tranzcija domaćinstava“ koju su organizirali Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini – AMFI i Habitat for Humanity ukazano je na pravce i mogućnosti provođenja energetske tranzicije domaćinstava u našoj zemlji. Konferencija je dio projekta “Unapređenje pristupačnog stambenog mikrofinansiranja za podršku klimatskoj adaptaciji i energetskoj tranziciji u Bosni i Hercegovini” koju AMFI provodi zajedno sa Habitat for Humanity.
AMFI i Habitat for Humanity zajedno provode projekat unapređenja mikrofinansijskih usluga
Podrška energetskoj tranziciji domaćinstava: AMFI i Habitat for Humanity zajedno provode projekat unapređenja mikrofinansijskih usluga
Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini – AMFI i Habitat for Humanity organiziraju dvodnevnu konferenciju o temi “Energetska tranzicija domaćinstava”. Konferencija koja počinje u četvrtak 11. maja/svibnja 2023. godine u Hotelu “Vučko” na Jahorini, okupit će domaće i međunarodne stručnjake koji će prenijeti znanja i iskustva o provedbi energetske tranzicije u domaćinstvima.
Nestabilno sa padavinama
Vremenska prognoza: Nestabilno sa padavinama
Do početka naredne sedmice se očekuje nestabilno vrijeme sa čestim kišnim padavinama i vjetrom umjerene jačine uz nešto niže temperature zraka od prosjeka za ovo doba godine.
Oblačno i nestabilno
Vremenska prognoza: Oblačno i nestabilno
U narednom periodu očekuje nas pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa povremenim padavinama. Dakle, još uvijek čekamo stabilne vremenske prilike, odnosno sunčano proljeće.
Nikšić: Novalić mi je ostavio pismo
Preuzeo dužnost premijera: Nikšić: Novalić mi je ostavio pismo
"Vlada mora imati kontinuitet. Kao što sam rekao i ministrima, istorija se ne piše od trenutka kada dođe nova vlada", rekao je novi premijer FBiH.
Promjenljivo i nestabilno vrijeme
Vremenska prognoza: Promjenljivo i nestabilno vrijeme
Produženi praznični vikend obilježit će nestabilne vremenske prilike. Smjenjivat će se kiša, sunčani periodi, oblaci, dakle klasična proljetna „vrteška“ kada je vrijeme u pitanju.