Danas na programu tri utakmice Svjetskog prvenstva
Katar 2022.: Danas na programu tri utakmice Svjetskog prvenstva
Drugog dana Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru bit će odigrane tri utakmice u okviru grupa A i B.
Kiša u nizinama, malo snijega u planinama
Vremenska prognoza: Kiša u nizinama, malo snijega u planinama
Naredni period će obilježiti jače padavine na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne, a na planinama i manje količine sniježnih padavina.
Plaćajte mobilnim novčanikom i ostvarite povrat novca
Mastercard: Plaćajte mobilnim novčanikom i ostvarite povrat novca
Koliko aplikacija imate instalirano na svom mobilnom telefonu? Društvene mreže i igrice. Medijski portali. Servisi za dostavu hrane i kućnih potrepština. Vremenska prognoza. Brojač pređenih koraka. Učenje stranih jezika. Prepoznavanje biljaka. Nastavite niz...
Posvećenost ljudima i briga o zdravlju
Galenika donirala sredstva Udruženju „Moja zvjezdica“: Posvećenost ljudima i briga o zdravlju
Kompanija Galenika donirala je sredstva Udruženju „Moja zvjezdica“ za potrebe organizovanja stručnog skupa, tačnije edukacije pod nazivom „Porodicom do uspjeha“, koji je okupio tim iskusnih edukatora i moderatora iz „Logopedilišta“ Beograd.
Kiša, malo snijega i pad temperatura
Vremenska prognoza: Kiša, malo snijega i pad temperatura
Predstojeći period obilježit će nestabilne vremenske prilike sa padavinama uz znajačjniji pad dnevnih temperatura zraka.
Kvalitet i inovacije
Zaštitni znak kompanije HELL ENERGY: Kvalitet i inovacije
Kompanija u 100% mađarskom vlasništvu proizvodi 7 miliona konzervi energetskih napitaka dnevno i isporučuje ih u više od 50 zemalja širom svijeta
Ovog novembra praktična plaćanja mobilnim novčanikom donose povrat novca
Novo iz Mastercarda: Ovog novembra praktična plaćanja mobilnim novčanikom donose povrat novca
Zar ne bi bilo sjajno kada biste uvijek mogli odmah preći na najbolji dio svega što radite, na prvi gutljaj kremaste kafe koju pijete sa prijateljima u omiljenom kafiću ili na bezbrižnu igru sa najmlađima nakon posjete njihovoj omiljenoj radnji sa igračkama?
Plaćajte mobilnim novčanicima i vraća vam se novac
Nova Mastercard kampanja sa povratom novca: Plaćajte mobilnim novčanicima i vraća vam se novac
Plaćanje Mastercard karticom tokom novembra omogućava korisnicima da se dodatno uvjere da je u pitanju jednostavan i siguran način plaćanja, koji im pri tom donosi i cash back. Naime, Mastercard pokreće novu kampanju sa povratom novca u okviru koje će svi korisnici Mastercard kartica koji plaćaju mobilnim novčanicima banaka koje su ovu uslugu omogućile, moći da ostvare 10 KM povrata sredstava ukoliko u periodu od 1. do 30. novembra izvrše tri transakcije minimalne zbirne vrijednosti 30 KM.
76% ispitanika bi željelo potvrđivati plaćanje skeniranjem lica ili otiska prsta
MasterIndex BiH: 76% ispitanika bi željelo potvrđivati plaćanje skeniranjem lica ili otiska prsta
Rezultati najnovijeg MasterIndex BiH istraživanja pokazuju da su beskontaktna plaćanja sastavni dio savremenog platnog iskustva građana Bosne i Hercegovine, a da 85% ispitanika posjeduje beskontaktnu karticu. Beskontaktno se najčešće plaća u supermarketima (69% ispitanika), na benzinskim pumpama (50%) i u buticima (41%), odnosno na užurbanim trgovačkim lokacijama, tamo gdje su brzina i jednostavnost plaćanja bitni kako kupcu, tako i trgovcu na kasi. Upravo su brzina i jednostavnost korištenja najčešći razlog zašto se korisnici odlučuju da plate beskontaktno, što je istaklo 67 odsto ispitanika, a ostale prednosti ove platne metode koje korisnici navode su sigurnost (41%) i kontrola, jer kartica ostaje sve vrijeme u rukama korisnika (40%).