Radovi Mirsade Kadribašić očarali publiku u Tešnju
Izložba akvarela "Sunčani odsjaji": Radovi Mirsade Kadribašić očarali publiku u Tešnju
Sinoć, 8. septembra 2023. godine, u Centru za kulturu i obrazovanje u Tešnju svečano je otvorena izložba "Sunčani odsjaji" autorke Mirsade Kadribašić.
Je li prošireni BRICS prijetnja za Zapad?
ANALIZA: Je li prošireni BRICS prijetnja za Zapad?
Zemlje BRICS-a Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika žele primiti šest novih članica od sljedeće godine među kojima je i Iran. Zapad je zasad reagirao opušteno...
Popunite anketu doprinesite unapređenju zaštite na radu u FBiH
UPFBiH poziva poslodavce: Popunite anketu doprinesite unapređenju zaštite na radu u FBiH
U okviru realizacije projekta “Uspostava help deska za upravljanje zaštitom na radu”, kojeg realizira Udruženje poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine uz podršku Evropske unije i Međunarodne organizacije rada, UPFBiH provodi anketu Ispitivanje zadovoljstva poslodavaca primjenom novog Zakona o zaštiti na radu i potreba poslodavaca u vezi sa upravljanjem zaštitom na radu.
„Skupo, skuplje, Hrvatska“
TURIZAM: „Skupo, skuplje, Hrvatska“
Hrvatska je postala skupa, da li i preskupa, pita se list Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). I kakve veze s aktualnim cijenama ima inflacije, a kakve uvođenje eura?
Uz Atlantic grupu i Argetu otključajte svoj filmski alter ego
Sarajevo Film festival: Uz Atlantic grupu i Argetu otključajte svoj filmski alter ego
Sarajevo Film Festival je oduvijek bio proslava filmske umjetnosti, ali se s godinama etablirao i kao vodeći regionalni kulturni događaj, zbog čega Argeta su kao regionalno prepoznatljiv proizvod s lokalnom proizvodnjom i Atlantic Grupa kao jedan od vodećih poslovnih sistema i dugogodišnji ponosni partner Festivalu.
Postaje li Arktik radijator umjesto frižidera?
STVARNO?: Postaje li Arktik radijator umjesto frižidera?
Poražavajući rekordi na Antarktici moraju se ozbiljnije shvatiti zbog njihovih kaskadnih globalnih utjecaja.
Mastercard donosi posebne pogodnosti za sve korisnike
Sarajevo Film Festival: Mastercard donosi posebne pogodnosti za sve korisnike
Sarajevo Film Festival, najznačajnija filmska manifestacija u Bosni i Hercegovini, počinje u petak 11. avgusta, a Sarajevo po 29. put postaje regionalni centar kinematografije. Kompanija Mastercard koja je već devet godina zaredom ponosni partner ovog prestižnog kulturnog događaja, pripremila je pogodnosti za korisnike Mastercard kartica kako bi im uživanje u Festivalu bilo zaista neprocjenjivo.
Ljeto nam se vraća
Vremenska prognoza: Ljeto nam se vraća
Nakon kratkotrajnog osvježenja i drastičnog pada dnevnih, a posebno noćnih temperatura, slijedi nam period stabilnog i toplog vremena. U Bosni će jutra i noći biti nešto svježiji, a u Hercegovini tople, ali ne i sparne.
Za vikend slijedi osvježenje sa kišom
Vremenska prognoza: Za vikend slijedi osvježenje sa kišom
Nakon nešto nestabilnijih vremenskih prilika tokom sedmice i kraja iste kada nas očekuju nešto više dnevne temperature za vikend nam dolazi značajno osvježenje i kiša.