Okeani mijenjaju boju, otkriveno i zašto
MA DA?: Okeani mijenjaju boju, otkriveno i zašto
Okeani mijenjaju boju, a za to je najvjerojatnije kriv klimatski slom - termin koji je zamijenio ono što smo prethodno nazivali globalnim zagrijavanjem.
Zemlju bi mogao zahvatiti nepovratni haos
UPS?: Zemlju bi mogao zahvatiti nepovratni haos
Utjecaj ljudske aktivnosti na sistem Zemlje mogao bi dovesti do nepredvidivog i nepovratnog haosa, upozoravaju fizičari.
Čeka li nas vruće i suho ljeto?
HMMM...: Čeka li nas vruće i suho ljeto?
Jedva da je proljeće, a više od četvrtini europskog kontinenta prijeti suša nakon zime s malo kiše i snijega pa se mnoge se zemlje spremaju za ponavljanje prošlogodišnjeg izrazito suhog ljeta, ako ne i goreg.
U Alpama se tope ledenjaci
LOŠE...: U Alpama se tope ledenjaci
U Alpama se prošle godine otopilo više leda s ledenjaka nego ikada dosad, objavila je agencija EU-a za praćenje klimatskih promjena.
Gutaju se hektari šuma...
NEZAJAŽLJIVOST: Gutaju se hektari šuma...
Zbog uvoza sirovina Njemačka je, uz Britaniju, u Europi najveći pokretač uništavanja svjetskih šuma.
Ruše se toplinski rekordi...
Ehhh: Ruše se toplinski rekordi...
Zemlja je doživjela svoj drugi najtopliji mart u zabilježenoj povijesti, dok je antarktički morski led dosegnuo drugi najniži opseg.
Kakva je plastika loša? Svaka, ali...
Zaštita okoliša: Kakva je plastika loša? Svaka, ali...
Ograničenja upotrebe jednokratnih plastičnih vrećica unose mikroplastiku u tlo i vodu i štete morskom životu, postoje u mnogim zemljama svijeta, no ta svojevrsna priča o uspjehu u zaštiti okoliša skriva jedan problem.
Društvene mreže kao oružje autokrata
Populizam naš svagdašnji: Društvene mreže kao oružje autokrata
Populisti i autokrati širom svijeta sve više koriste društvene mreže za napad na demokraciju. Zviždači upozoravaju da tehnološke kompanije i političari čine premalo da to spriječe.
Gdje će uskoro biti nemoguće živjeti
UPS!: Gdje će uskoro biti nemoguće živjeti
Najveći i najbogatiji gradovi Europe nalaze se na mjestima kojima sve više prijete katastrofalne posljedice klimatske krize.