Možemo li vjerovati umjetnoj inteligenciji?
Budućnost je počela: Možemo li vjerovati umjetnoj inteligenciji?
Aplikacije zasnovane na A.I. (umjetnoj inteligenciji) već su duboko ušle u naše živote i sve više će ih oblikovati u budućnosti, čak i u osjetljivim područjima kao što je medicina. Ali A.I. otvara i velike mogućnosti u proizvodnji hrane i drugih proizvoda koje svakodnevno koristimo, te već sada može učiniti proizvodnju ekonomičnijom.
Kako naučiti djecu kvalitetno upravljati novcem?
SAVJETI: Kako naučiti djecu kvalitetno upravljati novcem?
Kako naučiti djecu kvalitetno upravljati novcem od malih nogu da bi imali financijsku slobodnu kad odrastu?
Zašto je toplinski val nazvan Lucifer
MA DA?: Zašto je toplinski val nazvan Lucifer
Regionalni i svjetski mediji posljednjih par godina pišu o izrazito visokim temperaturama ljeti, a većina za toplinski val koristi naziv "Lucifer".
Kad doživljavamo fizički i mentalni vrhunac?
ZANIMLJIVO: Kad doživljavamo fizički i mentalni vrhunac?
Sve veći broj znanstvenih istraživanja sugerira da u je u nekim aspektima život sve bolji što smo stariji.
Kako A.I. (umjetna inteligencija) može da pomiriše i degustira napitke?
Hell A.I.: Kako A.I. (umjetna inteligencija) može da pomiriše i degustira napitke?
Prošle sedmice su se pojavile vijesti da je napravljen prvi energetski napitak na svijetu koji je od početka do kraja razvila umjetna inteligencija u suradnji s vodećim mađarskim proizvođačem energetskih napitaka. Štaviše, A.I. nije samo osmislila novi proizvod, već je testirala i degustirala tri varijante ukusa koje je predložila da bi na kraju odabrala konačni ukus na osnovu urađenih testova. Čitajući ovo, neko bi se mogao zapitati kako je umjetna inteligencija sposobna probati, kako može zamijeniti ljudsku percepciju, ukus i miris. I kako može da daje predviđanja?
A.I. razvila i degustirala vlastiti energetski napitak
Svjetska senzacija: A.I. razvila i degustirala vlastiti energetski napitak
Umjetna inteligencija (A.I.) može revolucionirati svijet energetskih napitaka – ne samo da je stvorila ono što smatra savršenim receptom, već ga je i degustirala
Kako prepoznati pravi hit?
Zanimljivo: Kako prepoznati pravi hit?
Tek toliko da bude jasno - samo će četiri posto postati hitovi. Neke od njih su instant hitovi koji oduševljavaju ljude.
Praktični savjeti za zaštitu okoliša!
Reducirajmo plastičnu ambalažu: Praktični savjeti za zaštitu okoliša!
Djelovanje na podizanju svijesti građana kada je u pitanju očuvanje životne sredine u modernom vremenu je postalo pitanje od izuzetne važnosti. Kako je plastika jedan od glavnih zagađivača današnjice, svi trebamo dati svoj doprinos u pravcu smanjenja zagađenja plastikom i podizanja svijesti o tome da je svaki mali korak važan, jer zajedno možemo napraviti razliku.
Više nema razloga da stalno pravite iste greške u kuhinji
Savjeti: Više nema razloga da stalno pravite iste greške u kuhinji
Kućanski poslovi mnogima nisu omiljeni dio svakodnevnice, ali neko ih mora raditi. No zašto nam se ponekad čini da sve radimo krivo i uzalud? Gdje griješimo? Za početak probaj praktikovati sljedećih nekoliko savjeta jer će ti zasigurno pomoći da stvoriš nove navike, a o još boljem odnosu s partnerom da ne govorimo.