Zdravlje

SAVJETI: Dvije namirnice koje sigurno skidaju kilograme

Znamo, sve nam je jasno - dijeta vam ne ide kako želite i nećete uspjeti skinuti dovoljno kila za ljeto. E pa, mogli bi, ako jede ove dvije namirnice.

Sutra.ba
Dvije namirnice koje sigurno skidaju kilograme
sojino_mlijeko

Svaki dan slušamo koju bismo hranu trebali izbjegavati ako želimo očuvati cjelokupno zdravlje, osobito ako pokušavamo smršavjeti. Ipak, određena hrana može nam pomoći u ostvarenju tog cilja. Nutricionistice Sylvia Klinger i Frances Largeman-Roth izdvojile su dvije takve namirnice.

Grčki jogurt - "Ovaj mliječni proizvod je iznimno koristan za unos dovoljno proteina svaki dan, što je posebno važno kada pokušavate smršavjeti", kaže Largeman-Roth za EatingWell. Proteini nam pomažu da se osjećamo sito i zadovoljno, a također su potrebni za pomoć u obnavljanju i rastu mišićnog tkiva. "Grčki jogurt je sjajan način da dobijete kalcij za jačanje kostiju kao i probiotike koji promiču zdravlje crijeva", dodala je.

Sojino mlijeko - nutricionistice preporučuju sojino mlijeko prvenstveno zahvaljujući odličnom sadržaju proteina i hranjivih tvari. "Otprilike 240 mililitara nezaslađenog sojinog mlijeka sadrži 80 kalorija, sedam grama proteina i gram vlakana te je odličan izvor kalcija. Ovisno o marki, neka su također obogaćena vitaminom D. Istraživanja su otkrila da proizvodi od soje mogu pomoći kod mršavljenja", zaključila je Klinger.

Dakle, sve vam je jasno, krenite!