Ostalo

HELL Boxing Kings: Hiljade prijava za međunarodni bokserski turnir

Svijet boksa ponovo je u prvom planu, jer je međunarodni turnir HELL Boxing Kings privukao više interesovanja nego što se očekivalo. Organizatori nisu mogli ni zamisliti da će se za samo dvije sedmice za događaj prijaviti hiljade ljudi.

Sutra.ba
Hiljade prijava za međunarodni bokserski turnir
Joy_Jones_Jr_visual

Mnogo je razloga velikog interesovanja za takmičenje, a naravno jedan od njih je ogromna novčana nagrada, a to je 100.000 dolara po težinskoj kategoriji. Ovaj iznos predstavlja jedinstvenu priliku za sve učesnike da ostvare svoje snove. Mnogi učesnici se nadaju da će im ova novčana nagrada otvoriti nove mogućnosti koje će im promijeniti život.

„Već se prijavilo hiljade ljudi iz 10 zemalja učesnica, uključujući certificirane boksere, olimpijske i svjetske prvake. Ali postoje i mnogi drugi majstori borilačkih vještina koji vide HELL Boxing Kings kao šansu za nastavak svoje profesionalne sportske karijere, pa tako među našim kandidatima imamo borce u kavezu, karatiste, K1 i tajlandske boksere, ali najbolje od svega je da imamo mnoge koji bi željeli učestvovati na turniru, a nemaju sportsku pozadinu, već samo ljubav prema boksu” - rekao je Tamás Mádi, generalni direktor HELL ENERGY PROMOTION Ltd.

Motivacija je različita kod gotovo svih, neke privlači uspjeh, dok druge napredovanje u sportskoj karijeri ili finansijska sigurnost. No postoje i oni koji samo žele da se okušaju u ringu, a naravno mnoge privlači i mogućnost ostvarivanja profesionalne karijere.

Devetostruki svjetski prvak u boksu Roy Jones Jr. je zaštitno lice turnira. Prisustvo legende američkog boksa, ne samo da podiže profil turnira, već daje i kredibilitet, te inspiriše učesnike da daju sve od sebe kako bi došli do titule.

Selekcija takmičara još nije počela, ali se već nekoliko streaming providera prijavilo za emitovanje HELL Boxing Kings turnira. To bi gledaocima dalo priliku da zavire iza kulisa takmičenja i vide sve detalje o tome kako se takmičari pripremaju i bore.

Rok za prijave je 15. mart! Ono je što je važno napomenuti jeste da se mogu prijaviti svi koji  ispunjavaju uslove navedene na web stranici i ukoliko žele osvojiti nagradu od 100.000 dolara.

Krajem marta počet će pozivi na kasting u svim zemljama učesnicama kako bi se pronašli izuzetni talenti dostojni predstavljanja svoje zemlje u takmičenju HELL Boxing Kings.

Za više informacija posjetite https://hellboxingkings.com/bs!