Bosna i Hercegovina

Vremenska prognoza: I dalje oblačno, kišovito i nestabilne vremenske prilike

U narednom periodu i dalje nas očekuju nestabilne vremenske prilike u cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i regionu. Za očekivati je da se vrijeme stabilizuje tek početkom narednog mjeseca.

Sutra.ba
I dalje oblačno, kišovito i nestabilne vremenske prilike
kiša

Prije podne je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno. Lokalno je pljusak registrovan u centralnim i sjevernim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 11 sati (°C): Bjelašnica 7; Ivan Sedlo i Sarajevo 17; Bihać, Bugojno i Sokolac 18; Livno, Sanski Most i Srebrenica 20; Banja Luka, Drvar i Tuzla 21; Bijeljina, Doboj, Gradačac i Zenica 22; Neum, Široki Brijeg i Zvornik 23; Trebinje 24; Mostar 26°C;

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

U petak, 26.05.2023., u Bosni umjereno do pretežno oblačno sa pljuskovima i grmljavinom. Izgledni su i obilniji pljuskovi u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima i u Hercegovini su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

U subotu, 27.05.2023., u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. U poslijepodnevnim satima su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom na sjeveru i jugu Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje od 25 do 28°C.

U nedjelju, 28.05.2023., preovladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost. Razvoj konvektivne oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje će usloviti lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U ponedjeljak, 29.05.2023., u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme. Razvoj konvektivne oblačnosti širom zemlje će usloviti pljuskove sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.