Bosna i Hercegovina

Vremenska prognoza: Nestabilno sa padavinama

Do početka naredne sedmice se očekuje nestabilno vrijeme sa čestim kišnim padavinama i vjetrom umjerene jačine uz nešto niže temperature zraka od prosjeka za ovo doba godine.

FHMZ
Nestabilno sa padavinama
kisa-pada-kisobran

Prije podne je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno. Kiša je lokalno registrovana u Hercegovini, Krajini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Sunčanije je na sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 11 sati (°C): Bjelašnica 4; Ivan Sedlo 10; Bihać i Sarajevo 13; Sanski Most 14; Gradačac i Livno 15; Bugojno, Mostar, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 18; Neum i Stolac 22°C;

U drugom dijelu dana pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C, na jugu do 25°C.

U četvrtak, 11.05.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C.

U petak, 12.05.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U subotu, 13.05.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jače padavine se očekuju tokom noći na nedjelju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C.

U nedjelju, 14.05.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Obilnije padavine se prognoziraju na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C.