Ostalo

Pomjereno zbog vremenskih nepogoda: Novi datum za Red Bull Home Run na Jahorini

Najzabavnija utrka na snijegu, Red Bull Homerun, zakazana za sutra, pomjera se za sedam dana zbog nepovoljne vremenske prognoze. Olimpijska ljepotica Jahorina će najmasovniji spust skijaša i bordera u našoj zemlji ugostiti na novi datum utke – u subotu, 4. marta 2023.

Sutra.ba
Novi datum za Red Bull Home Run na Jahorini
image002

Iako su ljubitelji snježnih radosti sa velikim nestrpljenjem iščekivali deveto izdanje trke, organizator je odlučio da je sigurnost svih učesnika ipak najveći prioritet. “Zbog najavljene kiše i vjetra, odlučili smo utrku prolongirati za sedam dana. Nismo željeli da učesnici voze po stazama koje su išta manje od idealnih, a želimo i da svi navijači i oni koji nam se pridruže na afterpartiju imaju priliku za vrhunsku zabavu” – poručuju iz VIP Jahorina.

Satnica takmičenja i pravila ostaju isti. Na stazi dugoj oko dva i po kilometra, od vrha Poljica do hotela Termag, stotine takmičara uživat će u adrenalinu i boriti se za pobjedu u ovoj neobičnoj i uzbudljivoj trci. Pravila su jednostavna - svi učesnici startuju u isto vrijeme. Takmičari na samom početku u pancericama i bucama trče 150 metara do svojih skija i snowboarda, a zatim se na njima trebaju što brže spustiti do cilja. Prvi koji prođu kroz cilj su pobjednici, a za njih su osigurane vrlo primamljive nagrade: 3 x vikend za dvoje u Hotelu Termag, 3 x vikend ski pass OC Jahorina, HEAD snowboard, HEAD skije, romantični wellness vikend za dvoje u hotelu Lavina, te rafting vikend za dvoje u kampu „Divlja rijeka“ na Tari.

Broj registrovanih učesnika već je veliki, a prijave su moguće i tokom narednih sedam dana, putem e-mail adrese [email protected] ili na broj telefona 066 000 220. Takmičari se prijaviti mogu i 4.3. na licu mjesta u Red Bull šatoru ispred hotela Termag, od 11 do 14 sati.

Na novi datum trke, očekuje se svjež snježni pokrivač i sunčan jahorinski dan. Pored vrhunske cjelodnevne zabave na snijegu, Red Bull Home Run uvijek ponudi odličan provod i u večernjim satima. Tako će u 17 sati, odmah po završetku trke i proglašenja pobjednika, ispred Kolibe hotela Termag početi afterparty za takmičare i publiku. Goste će do dugo u noć zabavljati dobro poznati tandem DJ Soul i Indigo, koji za ovu priliku spremaju specijalni Winter Funky Disco set.