Noviteti

100 % ELEKTRIČNE INAČICE: NOVI PEUGEOT E-308 i E-308 SW

PEUGEOT 308 već je dostupan u plug-in hibridnoj inačici, a od 2023. godine njegova će kompaktna i karavanska izvedba (SW) biti ponuđene i sa 100 % električnim motorom. PEUGEOT će biti prvi europski proizvođač koji će ponuditi 100 % električni karavan. Električne modele 308 i 308 SW pokretat će novi električni motor snage 115 kW (156 KS) čiji je doseg veći od 400 km (prema WLTP-u). Izgled modela 308 kombiniran je s užitkom u vožnji karakterističnim za modele PEUGEOT, ali i s najvećom energetskom učinkovitošću u segmentu koja omogućuje prosječnu potrošnju od svega 12,7 kWh. Dostupni u razinama opreme Allure i GT, novi PEUGEOT E-308 i E-308 SW stići će na tržište sredinom 2023. godine.

Peugeot

PRIVLAČNOST. Dizajn novih modela PEUGEOT E-308 i E-308 SW nadahnut je dinamičnim i luksuznim stilom marke koji te modele približava višoj klasi. Dulji poklopac motora naglašava obrise vozila, njihove su obline senzualne i oštre, a novi logotip marke ponosno je istaknut na sredini prednje maske. Prednji svjetlosni potpis u obliku očnjaka uokviruje prednja svjetla Matrix LED te savršeno povezuje modele 308 i 308 SW s ostatkom obitelji PEUGEOT, baš kao što to čine i LED svjetla u obliku triju pandži na stražnjem kraju.

 

Novi 18-inčni aluminijski naplatci posebno su razvijeni za 100 % električne inačice modela PEUGEOT 308 i 308 SW kako bi se poboljšale ukupne performanse.

 

IZVRSNOST. Novi 100 % električni motor, koji će biti predstavljen na novim modelima PEUGEOT E-308 i E-308 SW, razvijat će 115 kW (156 KS) te isporučivati okretni moment od 260 Nm za trenutačan odziv. Zahvaljujući njemu, vožnja u modelu E-308 bit će ispunjena tišinom te oslobođena vibracija i emisija CO2. Taj će motor nadopuniti trenutačnu ponudu koja uključuje plug-in hibridne motore koji razvijaju 180 KS i 225 KS te motore s unutarnjim izgaranjem.

 

Pogonska baterija je također nove generacije. Riječ je o visokonaponskoj bateriji kapaciteta 54 kWh (51 kWh korisnog kapaciteta). Baterija ima novi kemijski sastav s 80 %-tnim udjelom nikla, 10 %-tnim udjelom mangana i 10 %-tnim udjelom kobalta, radi pri naponu od 400 V i omogućuje doseg veći od 400 km (prema WLTP-u).

 

Osigurati učinkovitost bila je najveća briga inženjera modela PEUGEOT E-308 i E-308 SW. Stoga su uloženi zajednički napori kako bi se, kroz optimizaciju motora, baterije, aerodinamike i mase te smanjenje gubitaka zbog trenja (gume klase A), postigla izrazito niska potrošnja energije od samo 12,7 kWh na 100 km, što je istinski referentna vrijednost u klasi 100 % električnih automobila.

 

Povrh toga, kako bi što učinkovitije upravljao potrošnjom energije, vozač može odabrati preferirani način rada (ECO, NORMAL i SPORT), pa čak i aktivirati način rada „BRAKE” kako bi povećao snagu kočenja i tako poboljšao prikupljanje energije.

 Priključak za punjenje prilagođen je za sve vrste punjenja, a ugrađeni punjač snage 11 kW dostupan je serijski. Na javnoj punionici snage 100 kW, vozilo je moguće napuniti od 20 % do 80 % kapaciteta za manje od 25 minuta.

 

 

Kada je riječ o tehnološkoj opremi, novi PEUGEOT E-308 i E-308 SW opremljeni su najnovijim sustavima za pomoć u vožnji koji putovanja čine bezbrižnim i sigurnim. Ti sustavi uključuju:

•           prilagodljivi tempomat s funkcijom Stop&Go,

•           sustav za nadzor mrtvog kuta dugog dometa

•           sustav na nadzor prometa straga koji upozorava na moguće opasnosti pri kretanju unatrag.

 

EMOCIJA. Na opće zadovoljstvo vozača i putnika, novi PEUGEOT E-308 i E-308 SW bit će dostupni s najnovijom generacijom PEUGEOT i-Cockpita®, prepoznatljivog po:

•           kompaktnom grijanom upravljaču koji pruža veću kontrolu,

•           3D head-up zaslonu koji se može prilagoditi i konfigurirati po želji

•           središnjem 10-inčnom dodirnom zaslonu

 

U unutrašnjosti se izdvajaju virtualne tipke i-toggle koje se mogu u potpunosti konfigurirati i značajke povezivanja u vozilu, uključujući najnoviji multimedijski sustav i-Connect® Advanced koji vožnju i putovanje čini još intuitivnijim i posebnim iskustvom.

 

Kupcima je na raspolaganju čitav niz usluga, osmišljenih da olakšaju njihovu svakodnevicu. Aplikacija za pametne telefone MyPeugeot® omogućuje korisnicima da se povežu sa svojim vozilom kako bi na daljinu programirali ili pokrenuli punjenje ili pak prilagodili temperaturu u unutrašnjosti.