Bosna i Hercegovina

Vremenska prognoza: Oblačno, kiša i slab snijeg

Narednih dana u Bosni i Hercegovini se očekuju slabije padavine, kiša na jugu i slab snijeg na sjeveru i u planinskim predjelima.

FHMZ
Oblačno, kiša i slab snijeg
snijeg-800x445

Prije podne u našoj zemlji je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ponegdje u Bosni.

Temperature zraka u 10 sati: Bjelašnica -10 stupnjeva, Bihać -4, Bugojno i Ivan Sedlo -3, Drvar, Sanski Most, Tuzla i Zenica 0, Sarajevo 1, Livno 3, Brčko i Gradačac 6, Široki Brijeg 7, Neum i Stolac 9, Mostar 10 stupnjeva.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima slabe padavine. Povremeno će padati slab snijeg, u nizinama i slaba kiša. U Hercegovini uglavnom umjereno oblačno. Oblačno sa slabim padavinama na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu zemlje do 11 stupnjeva.

1.02.2023 (Srijeda)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima prolazno slab snijeg, u nizinama i slaba kiša. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu do 10 stupnjeva.

2.02.2023 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom, u višim područjima slab snijeg. Padavine se očekuju u drugom dijelu dana. Vjetar slab, prije podne jugo, u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu do 10 stupnjeva.

3.02.2023 (Petak)., u Bosni i sjeveru Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno u Bosni sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu zemlje do 9 stupnjeva.