Bosna i Hercegovina

Vremenska prognoza: Osvježenje za vikend

Nakon izuzetno tople i sunčane sedmice očekuje nas kratkotrajno osvježenje u subotu i nedjelju, ali već početkom naredne sedmice vraćaju nam se vrijeme i temperature primjerene ljetu.

Sutra.ba
Osvježenje za vikend
ljeto

Jutros je u Bosni i Hercegovini je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 18 stupnjeva, Ivan Sedlo 19, Bugojno, Drvar i Livno 20, Sarajevo i Široki Brijeg 21, Sanski Most 22, Bihać i Zenica 23, Stolac i Tuzla 24, Mostar i Neum 25, Gradačac 26 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će uvjetovati obilnije pljuskove sa grmljavinom i jakim udarima vjetra. Lokalno moguća pojava grada. Vjetar veći dio dana južnog i jugozapadnog smjera. Dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37 stupnjeva.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Padavine se očekuju u noći sa petka na subotu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 34 stupnja.

PROGOZA VREMENA ZA 24.06.2023 (Subota)., U Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom uglavnom prije podne. Na jugu i istoku Hercegovine lokalnih pljuskova može biti i u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 25.06.2023 (Nedjelja)., U Hercegovini sunčano, u Bosni sa umjerenom oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 26.06.2023 (Ponedjeljak)., U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28, na jugu zemlje do 31 stupanj.