Noviteti

ELEKTRIFIKACIJA SE NASTAVLJA: OTVORENE NARUDŽBE ZA CITROËN Ë-JUMPER

Marka Citroën nastavlja s elektrifikacijom svojih komercijalnih vozila sa vozilom ë-Jumper na 100% električni pogon kojeg mogu klijenti od sada već naručiti. Ovaj kompaktni kombi je treće elektrificirano gospodarsko vozilo i deseti električni model koji se pridružuje modelima Ami, ë-C4, ë-C4 X, C5 Aircross SUV Hybrid, C5 X Hybrid, ë-Berlingo, ë-Berlingo VAN, ë-Jumpy i ë-SpaceTourer.

Sutra.ba

Citroën želi pružiti ponudu koja zadovoljava potrebe korisnika i postati pokretačka snaga energetske tranzicije. Zbog toga je Citroën u svoju ponudu uključio vozila s niskim emisijama koja će biti dostupna što većem broju ljudi. Električni pogon marke Citroën temelji se na pet nula koje su nula buke što predstavlja tišinu zahvaljujući električnom pogonu, nula emisija CO2 budući da električni pogon ne stvara CO2, nula vibracija što omogućava glatka vožnja sa trenutno raspoloživim okretnim momentom od 250 Nm, nula stresa što osigurava jednostavno punjenje, korištenje i manje održavanja i na kraju još nula kompromisa što pruža istu modularnost, isti unutrašnji prostor, isti kapacitet utovara i iste sisteme za pomoć u vožnji.

Posebnosti 100 % električnog vozila ë-Jumper su posebno prilagođeni retrovizor za električna vozila koji prikazuje podatke o nivou napunjenosti baterije, potrošnji energije, načinima vožnje i dometu, novi logotip koji označava Citroënova električna vozila, mjenjač na središnjoj konzoli i poklopac priključka za punjenje na stražnjem blatobranu. Električni Jumper omogućuje poslovnim klijentima pristup gradskim područjima u kojima su na snazi ograničenja prometnog režima. Osim toga ispunjava očekivanja klijenta u pogledu brige za okoliš. Ë-Jumper dio je električne strategije marke Citroën, koja uključuje cjelokupnu paletu električnih kombija već od 2021 dalje. Međutim, važno je napomenuti da električna vozila omogućavaju niže troškove održavanja, osiguranja, niže poreze za poduzeća i niže troškove punjenja.

Citroën se također obvezuje na osam obećanja za električna i priključno-hibridna vozila:

·         8 godina ili 160.000 km garancije na pogonsku bateriju;

·         Citroën asistencija omogućava bezbrižnu vožnju 24 sata na dan, sve dane u tjednu;

·         E-expert center - naši stručnjaci će se pobrinuti za vaše vozilo i odgovoriti na sva vaša pitanja;

·         ugovor e-service koji obuhvata sve intervencije održavanja, rezervne dijelove i usluge;

·         rješenje za punjenje s certifikatom - cjelovit izbor stanica za punjenje Wallbox koje ugrađuje stručno osoblje;

·         pružanje rješenja za mobilnost;

·         stalna ažuriranja programske opreme za osiguranje najboljih iskustava u vožnji;

·         punjenje vozila do 80 % tokom svake intervencije.

Novi korak u programu Citroën Advanced Comfort omogućava dobro osjećanje tijela i uma. Velikodušan i otvoren prostor, brojna mjesta za odlaganje, savremeni materijali i sistem ovjesa sa neusporedivom udobnošću. Kod ë-Jumpera je udobnost u vozilu poboljšana tihom, glatkom vožnjom bez vibracija. Istodobno, dobro osvijetljen putnički prostor i izuzetna zvučna izolacija osiguravaju tihu i udobnu vožnju.

Citroën je u oblasti automobilske udobnosti bio oduvijek u samom vrhu. Udobnost u vozilu izdvaja marku Citroën od ostalih konkurenata sve od osnivanja 1919. godine. Tako je nastao program Citroën Advanced Comfort® koji je uključen u sve faze procesa dizajna, vodi dizajnerski pristup, tehnološke odluke i sadržaj svakog produkta. Program uključuje inovativna, visokotehnološka i inteligentna rješenja za dobrobit svih putnika u vozilu.