Bosna i Hercegovina

Vremenska prognoza: Padavine i oblačno vrijeme

U narednom periodu intenzitet padavina će biti manji, a preovladavat će oblačno vrijeme uz povremenu kišu u nizinama i snijegom na planinama. Za vikend blagi porast temperatura.

Sutra.ba
Padavine i oblačno vrijeme
oblacno-vrijeme

Prije podne je bilo oblačno vrijeme. U Bosni je padao slab snijeg, a u Hercegovini slaba kiša.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati (°C): Bjelašnica -3; Ivan Sedlo -2; Gradačac i Livno 0; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Sarajevo, Sokolac i Tuzla 1; Bugojno, Drvar, Sanski Most i Zenica 2; Široki Brijeg 6; Mostar 7; Stolac 8; Neum 10; Trebinje 12°C;

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će padati slab snijeg, a u Hercegovini slaba kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.

U srijedu, 1.03.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, a u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini kiša. Većina padavina se očekuje od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U četvrtak, 2.03.2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U petak, 3.03.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom, na planinama snijeg. Padavine su većinom slabe. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U subotu, 4.03.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.