Ljubav&sex

SAVJETI: Par istina o seksu koje niste znali

Na van smo svi puni sebe i pričamo o seksu i što smo sve radili... no, kad se vratimo doma... nije baš tako kako je izgledalo u birtiji...

Sutra.ba
Par istina o seksu koje niste znali
seks_ljubav_shutter

Seks je jedna od onih stvari o kojima svi sve znaju... ili se barem prave da znaju, ako želimo biti otvoreni... 

Naime, to jest zabava i sjajna stvar, no izgleda da možda nekima i - nije. Naime, velika anketa seksualnih navika Sex Census pokazala je da su od svih dobnih grupa muškarci i žene u 30-ima najnezadovoljniji svojim seksualnim životom, a razlog je manjak strasti zbog financijskih briga i stresne skrbi o maloj djeci.

Istraživanje u kojemu je sudjelovalo oko 25 tisuća ljudi otkrilo je da 25 posto osoba u dobi od 30 do 39 godina za svoje nezadovoljstvo seksualnim životom krivi novčane probleme i ubrzani životni stil, a njih 35 posto je previše umorno za akciju jer ih je iscrpila cjelodnevna briga o djeci.

"Prijašnja istraživanja su također pokazala da 30-e znaju biti vrlo problematične za neke ljude. Krediti, djeca i posao znaju mnogima zagorčati ovo desetljeće života, a ako tome dodamo ovu recesiju pritisak na vezu i seksualni život postaje neizdrživ i prirodno je da nešto popusti", rekla je Paula Hall, seksualna terapeutkinja.

Naime, čak 52 posto volontera u dobi između 50 i 59 godina izjasnilo se da su vrlo zadovoljni svojim seksualnim životom.

Istraživanje je također pokazalo da osobe u dobi od 60 do 69 godina imaju najveće seksualno samopouzdanje, s prosječnom ocjenom 6 od 10. Za usporedbu, djevojke od 18 godina su svoje samopouzdanje ocijenile s četvorkom.

Najveće iznenađenje ankete jest otkriće da je 19 posto osoba iznad 70 godina koristilo društvene mreže poput Facebooka ili Friends Reuniteda kako bi pronašli partnera za seks.  

sex