Neobično

Ajde :-): Penisi su sve veći u prosjeku

Prosječna dužina penisa povećala se u posljednjih 30 godina, otkrila je nova studija, no stručnjaci upozoravaju da to možda ipak nije idealna stvarnost o kojoj su muškarci sanjali.

Sutra.ba
Penisi su sve veći u prosjeku
banana_penis_seks

Muškarci bi trebali biti zadovoljni, jer su penisi u svijetu sve duži, no istraživači strahuju da je do "falusne inflacije" došlo zbog nezdravih navika, sjedilačkog načina života ili čak zagađenja.

"Svaka promjena u razvoju je zabrinjavajuća jer je naš reproduktivni sistem jedan od najvažnijih dijelova ljudske biologije", rekao je dr. Michael Eisenberg, autor studije, za blog Scope Stanford Medicine. "Ako vidimo tako brzu promjenu, to znači da se nešto snažno događa našim tijelima."

Objavljeno u World Journal of Men's Health, studija Sveučilišta Stanford analizirala je podatke iz 75 drugih studija provedenih na više od 55.000 muškaraca od 1992. do 2021., usredotočujući se na dužinu penisa u erekciji.

Veličina penisa u erekciji narasla je s 12 na 15,2 centimetra, a to je nevjerojatnih 24 posto tijekom gotovo tri decenije.

Eisenberg je pretpostavio da će vidjeti pad dužine - ali umjesto toga, otkrio je suprotno. 

Hemijska izloženost pesticidima ili higijenskim proizvodima, smatra on, mogla bi biti jedan od raznih uzročnika koji uzrokuju brzi rast.

Takve kemikalije mogu poremetiti endokrini sistem koji regulira hormone.

Prethodne studije su tvrdile da zagađenje smanjuje penise, ali ova studija bi mogla dokazati da su ti nalazi lažni.