Bosna i Hercegovina

Vremenska prognoza: Promjenljivo i toplo za vikend

Za vikend se očekuje relativno toplo vrijeme, a izmjenjivat će se oblaci i sunce. Svakako, bit će mogućnosti da se određeno vrijeme provede i na otvorenom u prirodi.

Sutra.ba
Promjenljivo i toplo za vikend
proljece

Sutra 24.3.2023. (Petak) u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar umjeren na momente i pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stupnja.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 25.03.2023 (Subota)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na krajnjem jugu nešto manje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 26.03.2023 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje koje će uvjetovati kišu se očekuje tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 27.03.2023 (Ponedjeljak)., pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16 stupnjeva.