F1&WRC

Oracle Red Bull Racing: Šampionski bolid RB18 od danas je u Sarajevu

Nakon što je bio izložen u Bingo City Centru u Tuzli, F1 bolid Oracle Red Bull Racinga danas putuje u Sarajevo, gdje će biti na raspolaganju javnosti i zaljubljenicima u motosport

Sutra.ba

Šampionski bolid u kojem je nizozemski vozač Max Verstappen prošle godine osvojio svoju drugu titulu svjetskog prvaka Formule 1, u svojoj Show Car izvedbi stiže u glavni grad naše države. Bolid će biti na raspolaganju u Sarajevu za slikanje i snimanje, fanovima, zaljubljenicima motosporta, ali i cjelokupnoj javnosti, zahvaljujući partneru projekta, kompaniji Bingo.

Nezaboravno iskustvo imat će posjetitelji Bingo City Centra u Sarajevu, 25.5. kada će F1 Show Car biti izložen unutar samog Bingo marketa. Nakon toga, od 26.5, pa sve do 3. juna, bolid će biti izložen u trgovačkom centru Alta.

Posjetioci BCC Sarajevo, osim slikanja sa bolidom u četvrtak, od petka će na raspolaganju u centru imati igraću konzolu na kojoj se mogu okušati u viruelnoj vožnji bolida, a od 31. maja isto će imati na raspolaganju u Alta centru.

Međutim, prava poslastica čeka onoga ko bude najbolji u zabavnoj Red Bull Tryouts igrici, dostupnoj na Red Bull web stranici. Poznato je da vrhunski vozači naporno treniraju kako bi stekli ključne vještine koje im pomažu u performansama i takmičenju s rivalima, a neke od njih su potrebne i za ovu zabavnu igricul. Među tim vještinama su memorija - ako se možete sjetiti gdje je najbolja trkaća linija ili trenutak za pretjecanje, to vam može omogućiti veliku prednost, refleksi - u brzoj utrci, što su refleksi brži, to ste spremniji prevazići svaku prepreku, kao i fokus jer puno toga se događa tokom utrke pa je važno usmjeriti pažnju na prave stvari u pravo vrijeme. Učesnik sa najboljim rezultatom će biti nagrađen kompletnim Red Bull Racing iskustvom na poznatoj stazi Red Bull Ring u Austriji, a za još 9 koji budu među prvoplasiranima, osigurane su nagrade iz Red Bull Racing kolekcije.