Moda&ljepota

MODNI SAVJETI: Šta obući za posao?

Šta se oblaćenja tiče svakako treba obratiti pažnju što se oblači jer odjeća mora biti primjerena za posao. Uvijek imajte na umu da je manje više i nemojte pretjerivati, posebice sa sexy odjećom jer ćete na taj način sigurno izgledati profesionalnije i urednije.

Sutra.ba
Šta obući za posao?
poslovna_zena_shutter

Šta nikako nije primjereno obući za posao?

 

KRATKA SUKNJA

 

Naravno da je noge primjereno pokazati, ipak je to dio tijela koji je sexy i nikada se ne smijete sramiti pokazati svoje noge te ako želite izgledati ženstveno svakako izaberite suknju, ali imajte na umu da dužina suknje nikako ne smije biti kraća od 5 cm iznad koljena jer sve iznad toga nije više primjereno za posao.

 

DEKOLTE

 

Svaka žena zna da je dekolte jedan od njenih najvećih atributa, ali nikako nije primjeren za posao. Ona žena koja na posao dolazi s velikim dekolteom, osim muškog izaziva i pažnju ženskog spola. Osim što to svakako nije primjereno, nije niti lijepo. Ako ste skloni takvoj odjeći potrudite se da ju izbjegavate na poslu jer ćete u suprotnom izgledati kao da ste izašli iz pornografskog filma. A ako jednostavno baš volite odjeću sa dubokim izrezima, onda prije odlaska na posao ispod takve majice, košulje ili haljine obucite topić, potkošulju ili košulju i biti ćete elegantno poslovni.

 

Najsexy dio tijela za posao je vaša glava jer dokle god ste vi ljubazni, veseli, pametni, šarmantni i nasmijani nema tog dijela tijela koji će vas zasjeniti. Budite dobar zaposlenik i budite ono što jeste jer samo to je ono što je poslodavcu bitno.

 

I zadnji dio tijela koji se nikako ne bi smjelo izostaviti su noge koje ženama daju izgled moći, a uvijek se mogu ukrasiti visokim potpeticama. Kada žene obuku visoku potpeticu one djeluju moćno, ali kako je tanka granica između moćnog i sexy izgleda i neurednog i smiješnog, svakako trebate proipaziti da ne pređete granicu.

 

Detalji su važni kako bi izgledali lijepo, a ako ne znate hodati na visokim potpeticama nemojte ih niti forsirati nego nosite cipele u kojima znate hodati kako ne bi izgledali smiješno. Prilikom nošenja otvorenih cipela pobrinite se da su vaša stopala i nokti uređeni kako ne bi izgledali neuredno.

 

I to vam je ukratko to, bez previše mudrosti, kod poslovnog odijevanja je sve dopušteno osim pretjerivati i iz profesionalnog preći granicu u vulgarno, pa na to malo pripazite.