Bosna i Hercegovina

Za vikend bez padavina, pretežno oblačno: Vremenska prognoza

Za vikend će sunčanih intervala biti, mahom, u Hercegovini, a u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Padavina ne bi trebalo biti prije ponedjeljka.

Sutra.ba
Vremenska prognoza
Oblacno_vrijeme

Prije podne u našoj zemlji je bilo oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini.

Temperature zraka u 10 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan Sedlo 0; Livno 1; Sokolac 2; Bugojno, Drvar, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 3; Banja Luka, Doboj, Gradačac, Zenica 4; Bijeljina, Zvornik 5; Mostar, Široki Brijeg 6; Stolac 7; Neum, Trebinje 8;

Danas će u našoj zemlji preovladavato oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovni i na jugozapadu Bosne. U ostatku zemlje lokalno slaba kiša. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu zemlje od 9 do 13 °C.

U subotu 04.03.2023., u Hercegovin i na jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. U ostatku Bosne pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje naoblake u većini područja. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 8, dnevna od 5 do 11, na jugu zemlje do 16 °C.

U nedjelju 05.03.2023., u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne magla i niska naoblaka. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu do 6, dnevna od 4 do 10, na jugu zemlje do 15 °C.

U ponedjeljak 06.03.2023., jutro na sjeverozapadu Bosne pretežno oblačano. U ostatku zemlje pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Prije podne kiša se očekuje na sjeverozapadu Bosne i ponegdje u Hercegovini, a poslije podne i dio noći u većini područja. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 6, dnevna od 4 do 10, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje do 14 °C.

U utrorak 07.03.2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U ostatku zemmlje poslije podne lokalno slaba kiša. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 5, na jugu do 8, dnevna od 9 do 16 °C.