Ljubav&sex

KASNITE ;): Znate li kad je najbolji seks?

Jutarnje vođenje ljubavi može biti i bolje od vođenja ljubavi u bilo koje drugo doba dana.

Sutra.ba
Znate li kad je najbolji seks?
seks_tantra_mazenje

Tek toliko da znate, da ne kažete da vam nismo rekli - vrijedi naviti budilnik, jer je najuzbudljivije vrijeme za strast očigledno u 7.30.

Istraživanja su provedena na 500 muškaraca i 500 žena, uglavnom u dugotrajnim vezama, starosti od 18 do 65 godina, od kojih je zatraženo da zabilježe vrijeme kada su vodili ljubav tokom šest sedmica.

U svakoj prilici, oni su svoje uživanje u činu ocijenili s 10.

Rezultati su pokazali da je oko 30 minuta nakon buđenja, što je u prosjeku bilo sedam ujutro, bilo poželjno vrijeme za tu aktivnost.

Samo 33 posto ispitanika je reklo da im je bolje vrijeme za vođenje ljubavi noću, 16 posto je kao najbolje vrijeme izabralo 21 sat, 15 posto 22 sata, a samo dva posto 23 sata.

Kako se tokom vođenja ljubavi oslobađa endorfin, ukazuje se da je to jedan od načina da dan započnete u dobrom raspoloženju.

Kada je u pitanju najbolje vrijeme za vođenje ljubavi, prethodne studije su ukazivale da žene više vole noć, a žene su te koje biraju kada će par voditi ljubav.

Prošle godine, studija koju je vodila bolnica Tenon u Francuskoj otkrila je da parovi mogu teže začeti dijete, ako je jedna osoba "noćna sova", a druga jutarnji tip.

Studija od skoro 200 muškaraca i žena koji se bore da zatrudne, i 171 par koji su začeli dijete prirodnim putem u roku od godinu dana, identificirala je jasnu vezu sa preferencijama ljudi za spavanje.

Među parovima koji imaju takav problem, u 37 posto slučajeva u pitanju je neusklađenost "noćne sove" i "jutarnjeg tipa".