Rukomet

Oglasio se RSRS: Hoće li klubovi iz RS-a istupiti iz prvenstva?

Rukometni savez RS-a na čelu s predsjednikom Marinkom Umičevićem osudio je prijetnje mladom rukometašu Milošu Čekiću, inače članu RK Iskra iz Bugojna.

Sportske.ba
Hoće li klubovi iz RS-a istupiti iz prvenstva?
rkbora

Podsjetimo, Čekić je na svom Instagram profilu uputio čestitku povodom 9. januara, neustavnog Dana RS-a, i zbog toga se našao na udaru stanovnika Bugojna, ali i širom BiH te su mu tom prilikom prijetili i smrću.

“Najoštrije osuđujem ovakve gnusne napade na rukometaša Miloša Čekića kojem mi, u Rukometnom savezu RS-a, dajemo maksmimalnu podršku. Istovremeno mu nudimo svaku vrstu pomoći kako bismo ga zaštitili od brojnih neprijatnosti gdje mu čak prijete i smrću, što je za svaku osudu.

Ovim putem pozivam članove Upravnog odbora RS BiH iz RS-a da također uzmu u zaštitu Miloša Čekića, a to tražimo i od komesara za takmičenje. Ukoliko se ne zaustave prijetnje bit ćemo prinuđeni da donesemo odluku da naši klubovi ne nastave takmičenje u Premijer ligi BiH”, navodi se u saopštenju Rukometnog saveza RS-a.U obraćanju javnosti su tražili i od pripadnika policije, pogotovo u gradu Bugojnu, da hitno reaguju i zaštite Čekića.

“Istovremeno očekujemo da se i on sam izjasni da li će ostati u Rukometnom klubu Iskra. Ako ne želi mi ćemo mu pomoći da pronađe drugi klub u RS-u. Ovo ujedno treba da bude pouka i drugim našim igračima kada donose odluku gdje će igrati rukomet”, dodali su.