Gastro

MA DA?: Hrana zbog koje ne mirišimo dobro...

Prehrana igra temeljnu ulogu u zdravlju i dobrobiti našeg tijela, ali ponekad neka hrana koju konzumiramo može uzrokovati neočekivane probleme, poput lošeg mirisa.

Sutra.ba
Hrana zbog koje ne mirišimo dobro...
bad_smell_smrad_shutter

Postoje neke namirnice za koje se zna da uzrokuju neugodne mirise, uključujući češnjak, luk, začinjenu hranu i alkohol. Otkrit ćemo kako druge manje poznate namirnice, poput rajčice ili tune, mogu utjecati na naš miris tijela.

Crveno meso - meso se sporo probavlja i crijeva ga teško apsorbiraju. Iz tog razloga, ako jedete crveno meso više od dva puta tjedno, mogli biste mirisati neugodnije nego inače.

Granola - pšenične žitarice, mekinje, sušeno voće i zob nalaze se u ovoj namirnici. Ako se konzumira u prekomjernim količinama, može pospješiti stvaranje plinova i neugodnog mirisa.

Kupus - neke kategorije kupusa mogu sadržavati sumpor. Ova tvar može izazvati neugodan miris.

Mliječni proizvodi - nedostatak enzima laktaze uzrokuje intoleranciju na laktozu te se nakon konzumacije može dogoditi ispuštanje mirisa koji podsjeća na kupus.

Pardajz - količina rajčice koju pojedemo povezana je s lošim mirisom koji ispuštamo iz tijela, zbog karotenoida i terpena prisutnih u ovoj hrani.

Tuna - neke vrste riba, poput pastrva ili tune, sadrže kolin (vitamin B4) koji uzrokuje neugodan miris.

Sve u svemu, prije nego što nešto od ovoga pojedete, razmislite - idete li možda na neki sastanak? ;)