Kultura

Posjetite: Izložba Sakura umjetnice Mirsade Kadribašić

Dugo očekivana izložba Sakura, umjetnice Mirsade Kadribašić, otvorena je 31. marta 2023. u Doboju. Izložba je prikazala delikatne i majstorske akvarele ove umjetnice, ističući eleganciju i simboliku kultnog trešnjinog cvijeta.

Sutra.ba

Otvorenje izložbe upriličeno je u prozračnom i elegantnom prostoru slastičarne Medenjak, što je pridonijelo ukupnom šarmu i ljepoti događanja. Sabina Uzeirbegović, vlasnica Medenjaka  je za otvorenje pripremila čaj i slasne zalogaje u stilu Hanami, tradicionalnog japanskog načina uživanja u cvatu sakure u proljeće.

Posjetitelji su bili preneseni u svijet mira i radosti dok su se divili Mirsadinim slikama. Svaki komad u kolekciji Sakura nudio je jedinstvenu perspektivu na cvijet, hvatajući njegova mnoga značenja i tradicije koje ga okružuju. Mrtva priroda vaze s cvijećem bila je posebno omiljena, ističući odraz stakla i vode kako bi se stvorila zapanjujuća kompozicija.

Sakura izložba nezaobilazna je za svakoga ko voli umjetnost i prirodu. Izložba traje od 1. aprila do 30. aprila 2023. u Medenjaku i potičemo sve da dođu i sami iskuse ljepotu sakure.

Hvala svima koji su prisustvovali otvorenju i učinili ga ovako prekrasnim. Radujemo se što ćemo vidjeti više posjetitelja i podijeliti radost Mirsadinih slika sa svijetom.