Bosna i Hercegovina

Vremenska prognoza: Period promjenljivog vremena

U naredna tri dana očekuju nas promjenljive vremenske prilike, smjenjivat će se oblaci, kiša i sunčani periodi, ali će temperature biti relativno visoke za ovaj period godine, sa vikendom dolazi do porasta temperatura i više sunca.

Sutra.ba
Period promjenljivog vremena
promjenljivo-vrijeme

U utorak, 11.10.2022., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Povremeno sa pljuskovima na području Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C.

U srijedu, 12.10.2022., u Bosni pretežno oblačno, u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana u Bosni su mogući slabiji lokalni pljuskovi. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C.

U četvrtak, 13.10.2022., u Bosni i Hercegovini oblačnije prije podne. Sunčanije u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 25°C.