Bosna i Hercegovina

Vremenska prognoza: Promjenljivo i nestabilno vrijeme

Produženi praznični vikend obilježit će nestabilne vremenske prilike. Smjenjivat će se kiša, sunčani periodi, oblaci, dakle klasična proljetna „vrteška“ kada je vrijeme u pitanju.

FHMZ
Promjenljivo i nestabilno vrijeme
nestabilno_vrijeme

Prije podne je preovladavalo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne prolazno je bilo i pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 11 sati (°C): Bjelašnica -4; Sokolac 7; Ivan Sedlo 9; Sarajevo 10; Bugojno, Livno i Tuzla 12; Bijeljina, Gradačac i Zvornik 13; Bihać i Široki Brijeg 14; Banja Luka i Sanski Most 15; Neum, Trebinje i Zenica 16; Stolac 17; Mostar 18°C;

U drugom dijelu dana će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. Prolazno u Bosni može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C.

U petak, 28.04.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. Kratkotrajna slaba kiša se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab jugoistočnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U subotu, 29.04.2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme. Od sredine dana lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim, istočnim i sjevernim podučjima Bosne i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U nedjelju, 30.04.2023., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima širom zemlje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.

U ponedjeljak, 1.05.2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Slabiji lokalni pljuskovi su mogući u poslijepodnevim satima na zapadu i jugozapadu Bosne i u Hercegovini. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.