Ljubav&sex

Znaci za uzbunu: Šta žene NE vole na muškarcima?

Mnogi muškarci i dalje žive sa svojom majkom, što u principu nije toliko problematično koliko brojni problemi koje ova dinamika, ako nema zdravu osnovu, nosi sa sobom.

Sutra.ba
Šta žene NE vole na muškarcima?
muskarci

Mnoge žene dok su sasvim mlade toleriraju neka ponašanja muškarca koja nisu prikladna. Tijekom života i kada steknu određena iskustva, mnogo toga se mijenja i na ovom planu, a mnoge žene postaju manje tolerantne prema lošim navikama.

Šta su znaci uzbune u vezi za zrele žene?

Dugotrajna nezaposlenost - nezaposlenost je problematična s financijske točke gledišta, ali se ponekad događa. Druga stvar je ako je muškarac dugo nezaposlen i praktično živi ili želi živjeti na tuđim leđima. Zrela žena ovo neće dugo toleirati.

Loše tretiranje ljudi - mnogi se slažu da o čojveku mnogo govori način na koji se ponaša prema ljudima koji su mu "potčinjeni" u određenoj vezi. Muškarac koji je nepristojan prema vrijednom osoblju restorana otkriva onoga što dolazi ako budete sa njim. Kako se ponaša prema konobaru, tako će se jednog dana ponašati prema vama, a zrele žene su toga svjesne. Ako muškarac ne položi "test konobara", nemojte pristati na vezu sa njim.

Neodgovornost - s vremena na vrijeme se dogodi nešto neočekivano i nađe se opravdan razlog za to, ali ako se stalno događa da se muškarcu ne može vjerovati - ako stalno otkazuje dogovore i ne ispunjava ono što obeća, to ukazuje na njegovu neodgovornost i ravnodušnost.

Neurednost ili loša higijena - ništa ne odbija ženu brže od muškarca koji ne vodi računa o sebi, zapušten je i ne trudi se izgledati najmanje prihvatljivo za javnost. Kada je u pitanju osobna higijena, više nije uvijek bolje, ali osnovne higijenske navike su ono što je neophodno.

Njegova majka diktira njegov život - možda zvuči pomalo kao scena iz filma, ali mnogim muškarcima, čak i u zrelim godinama, život diktira majka.  Mnogi muškarci i dalje žive sa svojom majkom, što u principu nije toliko problematično koliko brojni problemi koje ova dinamika, ako nema zdravu osnovu, nosi sa sobom. To može biti međusobna ovisnost, emocionalna nezrelost i strah od veze sa ženom. Iseljenje i samostalan život su veliki dio osobnog razvoja i ako muškarac nije napravio taj skok, to može imati negativan utjecaj na druge aspekte njegovog života.

Zastarjeli pogled na žene - neki muškarci imaju veoma staromodan pogled na žene i ponašaju se kao da je ženi mjesto isključivo u kuhinji. Ovakvo ponašanje uglavnom odbija sve žene, a one koje su zrele, pametne i ozbiljne odbija sigurno.