Zdravlje

Defrinol® Forte: Vaš spasilac u sezoni gripa i prehlada

Kraj zime se nazire iza ugla, ali budite oprezni jer sezona gripa i prehlada još uvijek traje. U ovom periodu godine jedva čekamo proljetne zrake sunca, jer smo već umorni od zime, hladnoće, virusa... Upravo u ovom periodu godine trebamo obratiti dodatnu pažnju na naš imunološki sistem jer iscrpljen organizam, nedostatak fizičke aktivnosti i prehrana koja manjka vitaminima može biti odlična podloga za viruse zbog toga što to sve djeluje na slabljenje odbrambenog sistema našeg tijela.

Sutra.ba
Vaš spasilac u sezoni gripa i prehlada
1200x800px_Defrinol_BiH

Nije rijetkost da upravo u februaru ili martu tek prebolujemo gripu ili da nas ponovo uhvati prehlada po ko zna koji put ove zime. Najčešće, prehlade i gripe imaju svoj tok i ne zahtijevaju neku specifičnu terapiju, ukoliko pak ne dođe do komplikacija. Dosadne viroze nas ometaju u svakondevnom životu, pa posežemo sa preparatima kojima ćemo olakšati neugodne pojave, odnosno simptome koje sa sobom nose prehlada ili gripa.

Kako bismo što bezbolnije prebrodili dane ispunjene šmrcanjem i kašljanjem, Galenika donosi rješenje u vidu lijeka koji se izdaje bez ljekarskog recepta - Defrinol® Forte, a šta je to što ga čini posebnim pročitajte u nastavku.

Šta je Defrinol® Forte?

Defrinol® Forte je lijek koji se koristi za simptomatsku terapiju prehlade i gripe, kao i terapiju sinuzitisa, odnosno upale sinusa.

Kakav je sastav lijeka Defrinol® Forte?

Defrinol® Forte je jedinstvena i snažna kombinacija ibuprofena i pseudoefedrina. Ovaj lijek sadržava kombinaciju ove dvije supstance u efikasnom omjeru od 400mg ibuprofena i 60mg pseudoefedrina, gdje ibuprofen djeluje analgetski, antiinflamatorno i antipiretski, dok je pseudoefedrin dekongestiv, što znači da dovodi do sužavanja krvnih sudova u sluznici nosa i tako omogućava bolju prohodnost nosa.

Koje su prednosti lijeka Defrinol® Forte?

Ovaj lijek  ima prednost u odnosu na lokalne vazokonstriktore, jer ne izaziva ponovnu kongestiju nosa, odnosno ne uzrokuje ponovnu začepljenost nosa nakon prestanka primjene lijeka, a također njegovo ponovno uzimanje ne dovodi do tahifilaksije tj. smanjenja djelovanja lijeka. Također, bitno je napomenuti da ne uspavljuje, ne utiče na psihomotorne sposobnosti i ne stupa u interakciju sa antibioticima, pa je stoga Defrinol® Forte idealan kao spasilac kada viroze napadnu, jer pored svega navedenog on generalno doprinosi i poboljšanju opšteg stanja organizma.

Kada možete uzeti Defrinol® Forte?

Defrinol® Forte se može uzeti tri puta dnevno po jedna tableta, onda kada nastupe simptomi  prehlade i gripe. Ovaj lijek biće od pomoći kod sljedećih, svima dobro poznatih simptoma:

-          Kihanje,

-          Pojačana sekrecija iz nosa,

-          Začepljen nos,  

-          Bol u grlu,

-          Bol u sinusima,

-          Povišena temperatura,

-          Glavobolja usljed prehlade i gripe,

-          Bolovi u kostima i mišićima usljed prehlade i gripe.

Prevencija tokom zime

Kao kompanija posvećana ljudima i vjerna zdravlju, Galenika posebno ističe proaktivnu brigu o sebi i prevenciju. Važno je konsultovati se sa svojim ljekarom ili farmaceutom oko izbora kvalitetnih proizvoda koje možemo bezbjedno da konzumiramo i doprinesemo regeneraciji i jačanju imuniteta, a time i da uživamo u zimskom  vremenu. Korisno je preventivno pripaziti na svoj imunitet unosom dovoljno tečnosti, vitamina i minerala kroz raznoliku i zdravu prehranu kao i kroz redovne šetnje ili rekreaciju... Drugim riječima - važno je paziti i njegovati svoje tijelo i organizam, jer se to recipročno odražava na zdravlje i opšte stanje.