Argeta, Konzum i Mercator posjetili Banku gena poljoprivrednih kultura.
OD BiH TLA DO NORVEŠKOG LEDA: Argeta, Konzum i Mercator posjetili Banku gena poljoprivrednih kultura.
Predstavnici Argete, Mercatora i Konzuma posjetili su danas Banku gena poljoprivrednih kultura u Sarajevu. Ove su kompanije, zajedno sa pekarom Slatko i Slano, lani udružile snage na projektu domaćeg hljeba, a posljednja posjeta dio je inicijative da se očuva sjeme koje čini srž recepture ovog već omiljenog hljeba, koji će tako moći biti dostupan zauvijek, ali i postavlja temelje za dugoročnu sigurnost lokalnih žitarica.
Od sada pristni i u Bosni i Hercegovini
Mattoni 1873, najveći proizvođač pića u Centralnoj Evropi: Od sada pristni i u Bosni i Hercegovini
Mattoni BH je novi zvanični distributer Pepsi brendova, kao i brendova Tube, Guarana, ReMix, Aqua Viva, Knjaz Miloš i Gusto za teritoriju Bosne i Hercegovine.
Uživajte u novim HELL ICE COOL ukusima
NE DOZVOLITE DA VAS HLADNOĆA SPUTAVA!: Uživajte u novim HELL ICE COOL ukusima
Dok smo sa nestrpljenjem očekivali prve pahulje snijega i radovali se zimskim čarolijama, HELL nam je pripremio dva nova limitirana ukusa za potpuni ugođaj u zimskoj idili. HELL se uvijek pobrine da zima obiluje avanturama i ne sumnjajte da je tako i ove godine, jer stižu HELL ICE COOL ukusi Arctic Pear i Frozen Red Orange kako bi nam zimski dani bili razigraniji.
Poslodavci moraju biti u uključeni u reformu obrazovanja i obrazovne procese
Okrugli stol o obrazovanju: Poslodavci moraju biti u uključeni u reformu obrazovanja i obrazovne procese
Obrazovne institucije, poslodavci i donositelji odluka moraju zajedno raditi na reformi obrazovnog sistema i prilagođavanju obrazovanja stvarnim potrebama tržišta rada, zaključeno je na Okruglom stolu o temi „Komunikacija između poslodavaca – obrazovanja – tržišta rada je preduvjet za obrazovanje po mjeri poslodavca, učenika i tržišta rada“, kojeg je organiziralo Udruženje poslodavaca u FBiH.
Plaćanje PDV-a zadnji dan u mjesecu
UPFBiH i UPRS insistiraju: Plaćanje PDV-a zadnji dan u mjesecu
Udruženje poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine i Unija poslodavaca Republike Srpke pozdravljaju odluku poslanika Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o usvajanju izmjena i dopuna Zakona o porezu na dodanu vrijednost Bosne i Hercegovine, kojim se prag za obaveznu registraciju u sistem PDV-a, sa postojećih 50.000 povećava na 100.000 KM.
Prvi izbor potrošača u Bosni i Hercegovini
Juicy Narandža Nektar: Prvi izbor potrošača u Bosni i Hercegovini
Osvježavajući Juicy nektar od narandže najdraži je izbor potrošača kad je u pitanju voćni sok koji obogaćuje posebne životne trenutke.
Poslodavci izričito protiv povećanja cijena električne energije za privredu u 2024. godini
Ugroženo poslovanje: Poslodavci izričito protiv povećanja cijena električne energije za privredu u 2024. godini
Privrednim društvima iz Federacije Bosne i Hercegovine posljednjih dana dolaze nove ponude za snabdijevanje električnom energijom u 2024. godini u kojima je cijena struje povećana za 70 i više posto!!!
Donat predstavlja zašto je briga o probavi važna
„Za 6 dana do bolje probave“: Donat predstavlja zašto je briga o probavi važna
Donat je u Sarajevu predstavio besplatni program „Za 6 dana do bolje probave“ koji je razvijen u saradnji s nutricionistima i predstavlja cjeloviti pristup u svrhu djelotvornog regulisanja probave. Na događaju su se obratile Lea Norčič, stariji voditelj razvoja robne marke Donat, nutricionistica dr. sc. Marizela Šabanović, te voditeljica razvoja novih proizvoda i medicinskog marketinga i autorica programa, nutricionistica mr. sc. Kristina Aralica Tušak. Naglašena je važnost brige o urednoj probavi i promocije zdravih životnih navika što je u današnjem modernom dobu od velikog značaja.
Širi portfolio proizvoda
GALENIKA KUPUJE LIFEMEDIC: Širi portfolio proizvoda
Farmaceutska kompanija Galenika, jedan od najvećih proizvođača farmaceutskih proizvoda u regionu, proširuje poslovanje akvizicijom kompanije Lifemedic d.o.o. iz Beograda. Ovom transakcijom Galenika postaje vlasnik 100% srpsko-slovenačke kompanije Lifemedic i preuzima ekskluzivnu distribuciju programa proizvoda renomirane italijanske farmaceutske kompanije Pharmalife Research, za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Crne Gore.