Poslodavci iz USK ukazali na problem dobijanja građevinskih dozvola, naročito u sektoru energetike
UPFBiH: Poslodavci iz USK ukazali na problem dobijanja građevinskih dozvola, naročito u sektoru energetike
Predstavnici Udruženja poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine u saradnji sa predsjednikom Udruženja poslodavaca Unsko-sanskog kantona pri UPFBiH i članom Upravnog odbora UPFBiH i Nedžadom Mezildžićem, predsjednikom Udruženja poduzetnika Velike Kladuše, organizirali su sastanak sa privrednicima sa područja USK.
Bonitetna kuća pomaže kompanijama da unaprijede poslovanje
CompanyWall: Bonitetna kuća pomaže kompanijama da unaprijede poslovanje
Kompanija koja u BiH posluje od 2019. godine zapošljava stručnjake iz oblasti ekonomije, finansija, IT sektora, marketinga…
Donacija kompanije Galenika Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“
Društveno odgovorno poslovanje: Donacija kompanije Galenika Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“
Galenika je ove godine bila dio osmog OREA Art Marketa kao zlatni sponzor, a u sklopu ovog događaja koji je bio u znaku kreativnosti, održivosti i društvene odgovornosti, Galenika je donirala novčana sredstva Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“. Donirana sredstva ići će za potrebe Roditeljske kuće koja djeluje u sklopu ovog Udruženja, a u kojoj borave roditelji sa oboljelom djecom.
Trgovinski rat EU i Kine
OPASNO: Trgovinski rat EU i Kine
Kina uzvraća udarac i prijeti zabranama uvoza europskih poljoprivrednih proizvoda, a nakon što Europska unija mjesecima već koči uvoz jeftinih kineskih automobila.
Odabrane mlade umjetnice i umjetnički kolektivi za predstavljanje svojih radova
Female Art Rising: Odabrane mlade umjetnice i umjetnički kolektivi za predstavljanje svojih radova
Female Art Rising festival (u realizaciji udruženja KONTAKT) objavljuje imena mladih umjetnica i umjetnika koje/i će predstaviti svoje radove u sklopu festivala koji se održava od 17. do 21. septembra u Sarajevu.
Galenika zlatni sponzor osmog OREA Art Marketa
Podrška malim privrednicima i kreativcima: Galenika zlatni sponzor osmog OREA Art Marketa
Galenika će ove godine biti dio osmog OREA Art Marketa kao zlatni sponzor. Ove godine fokus ovog jedinstvenog prodajnog sajma rukotvorina sa bosanskohercegovačkom etiketom je na održivom poslovanju i ekološkoj odgovornosti, što je prepoznato od strane Galenike kao kompanije koja ova dva prioriteta drži visoko na ljestvici poslovne strategije.
Ove godine Galenika se priključuje projektu „I BIH Green“
Održiva budućnost:: Ove godine Galenika se priključuje projektu „I BIH Green“
Ove godine Galenika se kao sponzor priključila projektu pod nazivom “I BiH Green” koji potiče održivost, “zelene” promjene i zaštitu okoliša. Ovaj projekat obilježava kontinuirani angažman za bolju budućnost, motivirajući porodice, kompanije i društvenu zajednicu da preuzmu aktivnu ulogu u očuvanju naše planete.
HELL fabrika izrasla je u najvećeg giganta na svijetu
Novo: HELL fabrika izrasla je u najvećeg giganta na svijetu
Brend je počeo od nule, a danas slavi 18 godina, od toga fabrika radi već 15. Dnevno se proizvede do 18 miliona napitaka, a brend je dostupan na 5 kontinenata.
Rasterećenje plaća, liberalizacija tržišta radne snage i manji parafiskalni nameti
Poslodavci traže hitna rješenja: Rasterećenje plaća, liberalizacija tržišta radne snage i manji parafiskalni nameti
Predstavnici Udruženja poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine nastavili su realizaciju terenskog obilaska Federacije BiH i održavanje sastanaka sa poslodavcima sa područja Hercegovine i Srednje Bosne.