Bosna i Hercegovina

Vremenska prognoza: Kiša u nizinama, malo snijega u planinama

Naredni period će obilježiti jače padavine na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne, a na planinama i manje količine sniježnih padavina.

FHMZ
Kiša u nizinama, malo snijega u planinama
Susnjezica_AA

U utorak, 22.11.2022., u Bosni i Hercegovini naoblačenje koje će usloviti kišu. Jače padavine na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno olujni udari juga se očekuju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

U srijedu, 23.11.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.

U četvrtak, 24.11.2022., u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša u jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima, na planinama slab snijeg. U drugom dijelu dana postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C.