Bosna i Hercegovina

Online donacije: Kontinuirana podrška SOS Dječijim selima u BiH

Kampanja koju je kompanija Mastercard pokrenula u saradnji sa sa internacionalnom humanitarnom organizacijom SOS Dječija sela u BiH traje već skoro mjesec dana i za cilj ima obezbjeđivanje kontinuiranih sredstava za još kvalitetnije uslove života djece i roditelja u porodicama SOS Dječijih sela u BiH.

Sutra.ba
Kontinuirana podrška SOS Dječijim selima u BiH
MC_SOS Djecija sela - Prijateljstvo je da traje 1200x800

Putem web platforme sos-ds.ba/doniraj-facebook/ svaki Mastercard korisnik u BiH je u mogućnosti da odabere određeni iznos sredstava koji želi mjesečno da donira i tako pruži lični doprinos. S ciljem dodatne podrške i podsticaja Mastercard korisnika da se opredijele za ovaj praktičan, siguran i dugoročan vid doniranja, kompanija Mastercard će donirati isti iznos za svaku prvu donaciju korisnika sve do  28.02.2023. godine.

Mastercard kroz svoju posvećenost održivom razvoju, digitalizaciji i pomaganju lokalnoj zajednici uvijek nastoji pružiti pomoć onima koji je najviše trebaju, a uspjeh je još veći kada korisnici prepoznaju te napore i pridruže se misiji za dječije bolje sutra, jer kampanja ne bi bila moguća bez podrške korisnika Mastercard kartica. 

SOS Dječija sela u BiH kroz različite programe svakodnevno brinu o više od 1.000 djece i mladih bez roditeljskog staranja, kao i djece i mladih koji su u riziku od odvajanja. Topli dom djeca dobijaju zahvaljujući donacijama plemenitih ljudi i kompanija, ali prije svega brizi SOS roditelja. U SOS Dječijim selima djeca odrastaju sa braćom, sestrama i SOS roditeljima, gdje je akcenat na porodičnom okruženju, a doniranjem sredstava preko donatorske platforme biće obezbjeđen kontinuitet finansiranja još kvalitenijih uslova života djece i roditelja u porodicama SOS Dječijih sela u BiH.

Kampanja koja je u toku i prijateljstvo koje kompanija Mastercard njeguje sa SOS Dječijim selima u BiH je izvrstan primjer funkcionalnih inovacija, odnosno stavljanja ključnih prednosti digitalnih tehnologija i digitalnih plaćanja u svrhu dobročinstva i filantropije. U duhu dobročinstva, neka jedna vaša novogodišnja odluka bude podrška SOS Dječijim selima u BiH kroz online donacije, jer su djeca neizostavni dio naše budućnosti.