Ostalo

Novi dokumentarni serijal „Race Tapes“: Najveće MTB ikone i zvijezde u usponu

Uoči početka sezone 2023 UCI brdsko-biciklističkog Svjetskog kupa ovog vikenda u Nové Městu u Češkoj, Red Bull TV prikazuje novu dokumentarnu seriju pod nazivom „Race Tapes“ koja prati priče o najboljim svjetskim BTB vozačima dok pretvaraju svoju strast prema biciklizam u profesionalnu karijeru.

Sutra.ba

Race Tapes je evolucija vrlo uspješnih dokumentarnih serija Fast Life na Red Bull TV-u, koje su pratile elitne zvijezde Kate Courtney, Loica Brunija i Finna Ilesa na njihovim putovanjima na UCI Svjetskom kupu. Nova serija od šest epizoda pokriva neka od najvećih biciklističkih imena kao što su Austrijanac Vali Höll, švicarska legenda XCO Nino Schurter, Amerikanac Aaron Gwin kao i mladi Britanci Tom Pidcock i Evie Richards.

Od downhill biciklizma do cross countryja, vozači razmišljaju o svojim dosadašnjim putovanjima dok ulaze u sezonu 2023. u kojoj se nadaju svrgnuti s prijestolja aktualne prvake iz 2022. Francuza Amauryja Pierrona i švicarski trio Schurter, Camille Balanche i Alessandra Keller.

Serijal donosi šest epizoda koji pokrivaju različite sportiste i disciplie. U prvoj, „Road less travelled“, osvajač zlatne medalje u Tokiju 2020. Pidcock i trostruka pobjednica UCI MTB Svjetskog kupa XCO Jolanda Neff pokazuju da je moguće briljirati i u cestovnom biciklizmu i u krosu. Druga epizoda, „Doing it yourself“, prati peterostrukog pobjednika UCI MTB Svjetskog kupa u spustu Gwina, Neko Mulally i Seth Alva koji nam otkrivaju šta je potrebno za biti vlasnik tima, konstruktor bicikala i YouTube zvijezda.

„Alt-Rock“ je treća epizoda koja polazuje koliko predanosti i izdržljivosti iziskuju cross-country utrke dok četvrta epizoda „Freeride“ prati zvijezde Kade Edwards i Kaos Seagrave. Peta epizoda fokusira se na mentalnu izdržjivost i sve ono što ovaj sport nosi sa psihološke strane, a posljednja epizoda „Parental advisory“ vodi nas u uzbudljivi svijet downhilla.

Sve epizode dostupne su besplatno na Red Bull TV: https://www.redbull.com/ba-bs/shows/race-tapes