Biznis

Mastercard: Novčanici se sele na telefone

Mobilni telefon odavno ne služi samo za svakodnevnu komunikaciju, pa čak ni samo za razonodu ili informisanje. Već ga uveliko koristimo kada plaćamo različite usluge online, a sve je veći broj onih koji telefon koriste kao novčanik, da njime plaćaju brzo, sigurno, jednostavno i beskontaktno! Na to bismo dodali i – isplativo, jer vam se dio novca može vratiti nazad na račun.

Sutra.ba
Novčanici se sele na telefone
MC vizual 1200x800

Sigurno vas zanima u čemu je caka?

Potrebno je samo da ste korisnik Mastercard kartice i da koristite mobilni novčanik, aplikaciju instaliranu na svom telefonu u kojem je digitalizovana vaša Mastercard kartica, te da do kraja novembra izvršite najmanje tri plaćanja svojim mobilnim novčanikom u zbirnoj vrijednosti od minimum 30 KM i to je to, na vaš račun vratiće se 10 KM.

Mobilnim novčanikom možete plaćati na bilo kom mjestu gdje inače plaćate beskontaktno – u supermarketima, buticima, kafićima i restoranima, bilo gdje da vam je to potrebno jer će vam brzina i praktičnost ovog načina plaćanja omogućiti da odmah pređete na najbolji dio. Zaista je neprocjenjivo kada odmah pređeš na najbolji dio, zar ne?

Tokom trajanja kampanje, svaki korisnik može iskoristiti ovu pogodnost jednom, a korisnici Mastercard kartica u BiH mogu koristiti neki od sedam trenutno dostupnih mobilnih novčanika za Android operativni sistem, a tih sedam banaka su: UniCredit Bank d.d. Mostar, UniCredit Bank a.d. Banja Luka, Raiffeisen Bank d.d. BiH, NLB Banka d.d. Sarajevo, NLB Banka a.d. Banja Luka i Nova Banka a.d. Banja Luka i ProCredit Bank d.d. Sarajevo.

Plaćanja se obavljaju na isti način kao i beskontaktna plaćanja platnim karticama – prislanjanjem mobilnog telefona na POS terminal uz vrhunske sigurnosne Mastercard tehnologije.